CHP'den YSK önünde ikinci tur açıklaması: Esas seçim şimdi başlıyor!

CHP'den YSK önünde ikinci tur açıklaması: Esas seçim şimdi başlıyor!
CHP'li Levent Gök, YSK binasının önünde yurt dışında kullanılan oylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gök, seçimin ikinci tura kalmasının kesin olduğunu işaret etti.

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, YSK binası önünde basın açıklaması yaptı. Yurt dışı oylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gök, seçimin ikinci tura kaldığının kesinleştiğini belirterek, "Esas seçim şimdi başlıyor" ifadelerini kullandı.

Yurt dışı oy sayımlarına ilişkin bir toplantı yaptıklarını açıklayan Gök, "Türkiye''deki diğer sonuçları hariç tutarak yurt dışı oyların sayımının tamamlandığını görüyoruz. Şu ana kadar yurt dışı oylardan gelen sonuçlara göre yüzde 56-57 civarında, Sayın Kılıçdaroğlu''nun 40-42 civarında, Sayın Oğan''ın da yüzde 2 civarında oy aldığı görülüyor" dedi.

Levent Gök, henüz işlenmeyen yüzde 2''lik bir dilimin kaldığını açıklayarak, oyların resmi olarak alınması için YSK hakimlerinin açıklamasını beklemek gerektiğini berlirtti.

"ESAS ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Türkiye''nin ilk kez ikinci turlu bir seçim için sandık başına gideceğini söyleyen Gök, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak girdiği seçimde seçilememiştir. Genel başkanımız ikinci tura kalmıştır. İkinci turda herkesin sorumluluk içerisinde hazırlanması gerekiyor. Esas seçim şimdi başlıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.