Cevdet Yılmaz canlı yayında tarih vererek açıkladı ‘Kiralarda yüzde 25 zam sınırında flaş gelişme’

Cevdet Yılmaz canlı yayında tarih vererek açıkladı ‘Kiralarda yüzde 25 zam sınırında flaş gelişme’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında yüzde 25 kira zam sınırına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Habertürk canlı yayınına katıldı. Yılmaz, burada canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla ilgili 2024'ün ikinci yarısında belirgin etkileri göreceklerini dile getiren Cevdet Yılmaz, 2025'te çok daha düşük seviyelerde olacağının altını çizdi. Enflasyonun 2026'da ise tek haneli rakamlara uluşacağını söyleyen Yılmaz, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.

cumhurbaskani-yardimcisi-cevdet-yilmaz-dan-vergi-sistemi-ve-ovp-aciklamasi.jpg

Türkiye’deki büyümenin kompozisyonunun, enflasyonist olmayacağını ve cari açığı arttırmayacak şekilde, yatırım ve ihracat ağırlıklı bir yapıya doğru geçmesini arzu ettiklerini söyleyen Cevdet Yılmaz milyonlarca kiracıyı ilgilendiren yüzde 25 kira zam sınırı hakkında da konuştu.

Ara ara sosyal medyada kira zam sınırının Temmuz ayında kaldırılacağı yönünde haberler kiracıların endişelerini artırmıştı. Hükümet kanadından bu tarz haberler yalanlandı.

Herkesin diken üstünde olduğu konu hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama yaptı.

KİRA ZAM SINIRI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Canlı yayında konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin konuşan Yılmaz, "Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" ifadelerini kullandı.

kira-sozlesmeleri.jpg

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının, enflasyonist dönemde kiracıları korumak, gözetmek için alınan bir karar olduğundan bahseden Cevdet Yılmaz, asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

TARİH VEREREK AÇIKLADI

Enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalınmayacağını belirten Yılmaz, “Bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var.” diye konuştu.

kira.webp

Temmuz ayının yaklaşmasıyla kira zam sınırında bir etki değerlendirmesi yapılacağını aktaran Cevdet Yılmaz, artılarına, eksilerine bakılacağını, enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verileceğini canlı yayında açıkladı.

bp7bx-pjxkiam6fczrzwcg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.