Cem Karaca’nın Gözyaşları filmine tedbir kararı Emrah Karaca'dan flaş açıklama

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmine tedbir kararı Emrah Karaca'dan flaş açıklama
Dün vizyona giren 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filmine bugün eşi İlkim Karaca'nın açtığı dava sonucu tedbir kararı alındı. Kararın hemen ardından Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'dan İlkim Karaca hakkında flaş bir açıklama geldi.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi için kendisinden izin alınmadığı iddiası ile dava açmıştı. 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada film için mahkeme tedbir kararı aldı. İlkim Karaca 3.5 milyon TL yatırmak suretiyle filmin gösterimini durdurabilir.

EŞİMİ KONU ALAN FİLMDE BEN YOK SAYILDIM

İlkim Karaca, filmle ilgili yaptığı açıklamada olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetinin olduğunu ve Cem Karaca’nın hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak kendisinin yok sayılmasına üzüldüğünü belirtti.

‘SAYGISIZ VE VEFASIZ

Ölen bir kişiyle ilgili bir film çekilmesini doğru bulup bulmadığı sorulan İlkim Karaca, yasal varislerden izin alınması koşulu ile çekilebileceğini ifade etti. İklim Karaca, ben yaptım oldu mantığı ile hareket edildiğini ve kanunların ve merhumun yasal varislerinin tanınmadığını belirtti. Yaklaşımların saygısız ve vefasız olduğunu söyledi.

CEM KARACA'NIN OĞLUNDAN FLAŞ AÇIKLAMA

İlkim Karaca’nın, "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı iddiası açtığı davada, film için tedbir kararı verildi.

Kararın duyulmasının ardından Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'dan flaş bir açıklama geldi. Basın toplantısı düzenleyen Emrah Karaca, babası Cem Karaca'ya ait eserlerin 4'e 3'ün kendisine ait olduğunu söyledi. Kalan 4'de 1'lik hakkın sahibi olana Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın ise bu hakkını 2018 yılında bir müzik şirketine sattığını belirten Emrah Karaca yine de yapımcıların kendisini ile görüştüğünü anlattı.

İLKİM KARACA 16 MİLYON TL PARA İSTEDİ

İlkim Karaca'nın 16 milyonluk talebinin yapımcılar tarafından kabul edilmemesi üzerine İlkim Karaca'nın dava açmaya yöneldiğini belirten Emrah Karaca 90 milyonluk bütçe ile yapılan bir yapımın durdurulması için İlkim Karaca'dan 3.5 milyon TL istenmesinin ise hiçbir zararı karşılamayacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.