Çekte ibraz yasağı süresi uzatılıyor

Çekte ibraz yasağı süresi uzatılıyor
Bu yıl sonuna kadar uzatılan ibraz yasağı ile ilgili yeni çalışma Meclisin gündeminde. İşte detaylar…

İkinci torba yasa milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Taşeronlardan, ev hanımlarına kadar birçok maddeyi barındıran torba yasa yıl sonuna Meclis’ten geçmesi planlanıyor.

PatronlarDünyası'nın haberine göre, AK Parti’nin hazırladığı ekonomi torba yasasında çek ibraz yasağının süresi 2 yıl daha uzatılıyor. AK Parti bu yılın son torba yasasını bu hafta içinde Meclise sunmaya ve yıl bitmeden kanunlaştırmayı hedefliyor. 80 madde civarında olması beklenen ekonomiye ilişkin torba teklifle çek ibraz yasağının süresi 2 yıl daha uzatılacak. Çekin üzerinde yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmesi için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olmasına ilişkin süre 31 Aralık tarihinde sona eriyor.

Çekte ibraz yasağının süresi en son 31 Aralık 2021’de COVID-19 salgını sebebiyle ticari hayatta meydana gelen olumsuzluklar dikkate alınarak 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

11194872-s.jpg

TORBA YASADA NELER VAR?

Aralık ayında görüşülmesi beklenen torba yasada özellikle memur maaşları, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarıyla ilgili göstergelerin şekillenmesi ikinci torba yasanın ilk gündeminde yer alacak.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık bin 430 lirayı buluyor.

Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Böylece, ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.