Cehennem Kapısı için 'söndürün' talimatı

Cehennem Kapısı için 'söndürün' talimatı
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ‘Cehennem Kapısı’ olarak bilinen Derveze gaz kraterinde 1971’den bu yana yanan ateşin söndürülmesi için çalışma başlatılması talimatı verdi.

'Cehennem Kapısı'nı söndürün' talimatı

Türkmenistan'ın başkent Aşkabat'a yaklaşık 250 kilometre uzaklıktaki Merkez Karakum Çölü'nde yer alan doğalgaz kraterinin derinliği yaklaşık 50 metre, genişliği ise 100 metrenin üzerinde. 

Eski Sovyetler Birliği döneminde jeologların çalışması sırasında yanlışlıkla oluşan kraterin ateşi 1971’den bu yana aktif durumda. ‘Cehennem Kapısı’ diye de bilinen krater, turistlerin ilgisini çekiyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında Derveze bölgesinde uzun yıllardır büyük miktarda gazın yandığını ve bu durumun hem çevreyi hem de civarda yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Derveze’de ‘ülkeye önemli gelir getirebilecek bir kaynağın heba olduğunu’ ifade eden Berdimuhamedov, hükûmete, bilim insanlarını bir araya getirerek gerekirse yabancı uzmanlardan da destek alarak yangını söndürmek için yollar arama talimatı verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.