Çanakkale'de şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor

Çanakkale'de şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor
Çanakkale'de son günlerde devam eden yoğun yağışlar, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen, özellikle Kepez çayının taşmasıyla birlikte şehir genelinde ciddi su birikintileri oluştu.

Özellikle öğle saatlerinde artan şiddetli yağışlar, kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Bu durum, yaya trafiğini olumsuz etkilerken, Çanakkale Belediyesi ekipleri ise suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışmalarına hız verdi.

Kepez çayının taşmasıyla birlikte ise durum daha da ciddiyet kazandı. Kepez beldesinde yaşanan yoğun yağışlar, çayın taşmasına ve sel sularının köprülerin üstünden akmaya başlamasına sebep oldu. Belediye ekipleri hızla müdahale ederek temizlik çalışmalarına başladılar.

Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale Valiliği tarafından da bir tedbir alındı. Saat 14.30 ile saat 23.59 arasında motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, hava şartlarının daha da kötüleşeceği öngörüldüğünden, bu önlem alındığı belirtildi.

aw140259-08.jpg

aw140259-03.jpg

aw140259-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.