Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması
Bursa’da konuşan konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bursa’da açıklamalarda bulundu. ‘Üretim Sürecine Katılımın Desteklenmesi Projesi’ Bursa açılış toplantısı, Bilgin''in katılımıyla gerçekleşti.

EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım” dedi.

‘HEDEFİMİZ SANAYİDE 50 BİN YENİ İSTİHDAM ÜRETMEK’

Programda konuşan Bakan Bilgin, projenin Türkiye''nin istihdam açığına katkıda bulunacağını söyledi. Programın Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklendiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, “Biz bu programı çeşitli kaynaklardan, kendi kaynaklarımız da dahil, yerli kaynaklardan ve uluslararası kaynaklardan Türkiye çapında, Türkiye''nin bütün sanayi şehirleri başta olmak üzere, bütün kentlerine yaymak amacındayız. Amacımız bu yıl sonuna kadar bu programı bütün Türkiye''ye yayarak yaklaşık sanayide 50 bin yeni istihdam üretmek” dedi.

‘Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi’nin başarıya ulaşmasının Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç için önemine dikkat çeken Bakan Bilgin şunları kaydetti:

“Bu programın başarılı olması Türkiye''de sanayiye çeşitli sektörlerde yetişmiş iş gücü sağlamak, sanayiyle Türkiye''nin iş gücü açığını, sanayinin üretim gücüne katarak tamamlamak. Bu tabii Türkiye''nin bugün içinde bulunduğu şartlar açısından fevkalade anlamlıdır. Çünkü Türkiye, gelişmekte olan bir ülke, hızlı gelişen bir ülke. Diğer gelişmekte olan ülkelerden ayrıştığı çeşitli boyutlar var. Bunlardan biri biz geçtiğimiz salgın döneminde, pandemi sonrasında bunu açıkça gördük. Dünyanın en hızlı büyüyen yüzde 11,7 büyüyen bir ülkesi olarak ayrıştık. Büyüme hızımız oldukça yüksek. Bu yılın ilk çeyreğinde de biliyorsunuz 7,3 büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Sanayideki büyümemiz devam ediyor. Geçen ay 9,1 sanayi sektörü büyüdü ve sanayi sektörünün içinde de imalat sanayinin bütün sanayideki büyümeyi sürüklediğini gördük. Dolayısıyla Türkiye, üretim gücüyle karşılaştığı sorunları aşabileceğini bugüne kadarki performansıyla ortaya koymuştur. Elbette genç nüfusumuz var. Genç nüfusun avantajları olduğu gibi sorunları da var. Sorun şu. Eğer ekonomi genç nüfusu istihdam edecek kapasiteye performansa sahip değilse arada bir açık oluşursa o da işsizlik olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla genç nüfusun istihdama katılması, ekonominin yeni iş imkanları üretmesi, ekonominin talep ettiği nitelikte emeğin ortaya çıkmaması durumunda yani iş açığı çıkması durumundaki sorunlarında çözülmesi istihdamın nitelikli emekle yani sanayinin talep ettiği emekle buluşturulmasıyla mümkündür. Bu programların amacını genel olarak böyle tanımlayabiliriz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.