Çalışanlar bunu sakın yapmayın 'İşe gitmemek için yaptığı şey hapis cezasına neden oldu'

Çalışanlar bunu sakın yapmayın 'İşe gitmemek için yaptığı şey hapis cezasına neden oldu'
Bir fizyoterapist tanıdığı aracılığıyla hastaneye gitmeden 4 gün rapor alıp tatile gittiği ortaya çıktı. Fizyoterapist aldığı cezası ise şaşırttı.

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan 37 yaşındaki Sait U. bir tanıdığı aracılığıyla hastaneye gitmeden 4 gün rapor alıp tatile gittiği ortaya çıktı. Patronu, hasta diye ziyaret etmek isterken ancak kabul edilmeyince çalışanından şüphelendi. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla işten kovulan Sait U.'nun 15 yıla kadar, ona rapor hazırlayan doktor ve hemşirenin 8 yıla kadar hapsi istenmesi ise dikkat çekti.

Konya'da, fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alarak tatile gitti. Durumu anlayan rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılarak dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanıyor.

ZİYARETE GİTMEK İSTEDİ, KABUL ETMEDİ

Sait U., 2022 Temmuz'da merkezin sahibi Mehmet Evrim'i arayıp hasta olduğunu, işe gelemeyeceğini belirtti ve 4 gün iş göremezlik raporu alarak iş yerine gönderdi. İş yeri sahibi Mehmet Evrim, hastane veya eve ziyarete gelme teklifini Sait U.'nun kabul etmemesinden şüphelenip durumu araştırdığını söyledi.

savci-sahte-rapor-alip-tatile-giden-fiz-38460.jpg

FOTOĞRAF PAYLAŞMASI YALANINI ORTAYA ÇIKARDI

Çalışanı Sait U.'nun, raporun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesi'ne hiç gitmediğini ve o tarihte de Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını tespit eden Evrim, önce Çumra Kaymakamlığı'na sonra da Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu.

SONRADAN KABUL EDİLDİ

Kaymakamlık ve savcılık soruşturmaya izin vermezken Evrim, daha sonra Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazın kabul olması üzerine de Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru süreci başladı. Sait U.'nun işine de son verildiği belirtildi.

NEREDE OLDUĞU SAPTANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, olayla ilgili başlattığı soruşturmada hastanedeki görüntü ve sesli güvenlik kamera kayıtları detaylı şekilde inceledi. Görüntülerde hemşire Esra T.'nin bir arkadaşına raporun lazım olduğunu söylediği, doktor Ömer Tayyip Ç.'nin ise 'Veririm olur' dediği belirlendi. Görüntüler aracılığıyla Sait U.'nun o gün hastanede olmadığı ise görüldü. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan alınan raporda da Sait U.'nun olay günü Esra T.'yi 3 kez telefonla aradığı ve baz istasyonu sinyallerine göre de Mersin'de olduğu saptandı.

savci-sahte-rapor-alip-tatile-giden-fiz-38460-1.jpg

DAVA AÇILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda 16 Şubat 2023'te hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunarken, iddianamede fizyoterapist Sait U.'nun hastaneye gitmeden burada çalışan tanıdığı vasıtasıyla sağlık raporu aldığı, olay günü Mersin'de olduğunun baz kayıtlarıyla tespit edildiği, şüphelinin de hastaneye gitmeden rapor aldığını kabul ettiğini, raporu iş yerine verdiğini, rapor gereği SGK tarafından 369,51 TL iş göremezlik ücreti ödendiği ortaya çıktı.

15 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, Sait U.'nun iş göremezlik raporu karşılığı SGK'dan aldığı ücret sebebiyle kamu kurumunu zarara uğrattığı için 'Dolandırıcılık' ve alınan rapor nedeniyle de 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak' suçlarını işlediği için 15 yıla kadar hapis, doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T'nin de 'Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından 11'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.