Büyük zamlar için tarih belli oldu! Çarşı pazar fena tutuşacak

Büyük zamlar için tarih belli oldu! Çarşı pazar fena tutuşacak
Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte zam furyası da başladı. Önümüzdeki günler de daha büyük zamların kapıda olduğunun sinyalleri verildi.

Tüketici Birliği Federasyonu'nun açıklamasına göre, önümüzde daha büyük bir zam tufanı var. Zamlar için bir tarih verildi.

EN BELİRGİN ARTIŞ ET VE PEYNİRDE

Marketlerde, çarşılarda ve pazarlarda bulunan 22 ürünlük sepetin 20 ürününde fiyat artışı yaşandı. Bu artışın en belirgin olduğu ürünler ise et ve peynir oldu.

Şubat ayında kilogramı 379 lira olan kıyma, yüzde 39'luk bir artışla 519 liraya yükseldi. Aynı dönemde kilogramı 469 lira olan dana eti ise yüzde 32'lik bir artışla 619 liraya çıktı.

kasim-ayi-enflasyon-beklentisi-ne-kadar-kasim-ayi-enflasyon-orani-ne-zaman-aciklanacak.jpgŞubat ayında 330 liraya satılan bir kilogramlık beyaz peynir ise yüzde 16 artışla 382 liraya ulaştı.

Çamaşır suyu fiyatları yüzde 18 artışla 38.90 liradan 45.95 liraya, 225 gram paketli sucuk fiyatları ise yüzde 21 artışla 190 liradan 230 liraya çıktı.

BAYRAM SONRASINA DİKKAT

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, "Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor" diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-09-122429.pngDeniz, ayın 15'inden sonra büyük zamların geleceğini ve özellikle market enflasyonunun çift haneli olabileceğini ifade etti. Akaryakıt fiyatlarında da artışlar beklediklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.