Büyük tepki topladı: Alev silahlı robot köpek satışa çıktı

Büyük tepki topladı: Alev silahlı robot köpek satışa çıktı
Alev püskürtücü araçlar üretmesiyle bilinen ünlü şirket, alev püskürten robot köpeği satışa çıkardı.

Kübra ÇELEBİ/KAMU SON HABER

Film endüstrisinde alevli araçlar üretmesiyle tanınan Throwflame şirketi tarafından 'Thermonator' adlı alevli silaha sahip bir robot köpek geliştirildi. Şirketin attığı adım güvenlik, tasarım ve etik konulara ilişkin büyük tartışmalara yol açtı. Robot, sahip olduğu özellikler nedeniyle büyük tepki topladı.

METRELERCE UZAĞA ALEV PÜSKÜRTÜYOR

Ünlü firma, geliştirdiği robot köpeği "İlk alev makinesi kullanan robot köpek" olacağını belirtti. Thermonator adlı alev silahlı robot köpek, 9 metre uzağa kadar alev püskürtebiliyor.

Şirket tarafından paylaşılan ürün açıklamasına göre Thermonator, kullanıcının talep ettiği her yere ateş saçabiliyor. Bu durum, uzaktan kontrol edilebiliyor ve 9 metre uzaklığa kadar alev saçabiliyor olmasıyla tepki çekti.

Throwflame, ürünlerinin öncelikle eğlence amaçlı kullanılmak üzere tasarlandığını söyledi. Ancak Thermonator’ın herkese açık olarak sunulması, çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Şirket, robot köpeği silah olarak pazarlamıyor. Ancak yanlış kullanımlarda tehlikeli olabileceğinin altını çiziyor.

rob.png

NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

Throwflame, Thermonator için bekleme listesi başlattı ve yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Fiyatlandırması ise henüz açıklanmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.