Bursa'da tek motorlu uçak sokağa düştü!

Bursa'da tek motorlu uçak sokağa düştü!

Bursa Orhangazi'de tek motorlu uçak sokak arasına düştü. Uçakta bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, alev alan 5 araç kullanılamaz hale geldi. Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olaya ilişkin açıklama yaptı.

DHA''dan edinilen bilgilere göre; Olay, Bursa''nın Orhangazi İlçesi''ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi''ndeki Sarıgül Sokak''ta meydana geldi. Saat 15.00 sularında gerçekleşen olayda, tek motorlu sivil eğitim uçağı, sokak arasına düştü. Sokağa düşen eğitim uçağı kısa sürede alevler içinde yanmaya başladı. Yangının etkisiyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Panik olan mahalle sakinleri, durumu ihbar etti.

Gerçekleşen olay sonrası bölgeye çok sayıda AFAD ekibi, polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Sokakta bulunan 5 araç alev alırken, 2 ev de hasar gördü. Sokakta bulunan vatandaşların ve mahalle sakinlerinin yaralanmadığı olayda 2 pilot hayatını kaybetti.

Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Canbolat, "2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ''ultralight'' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

UÇAK EĞİTİM SIRASINDA DÜŞMÜŞ

Bursa''da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum’un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa''nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

3 KİŞİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Bursa''da, sokak arasına düşen tek motorlu uçaktaki pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşar''ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, uçağın kiralandığı şirket sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K., ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü''ne götürüldü. 3 kişinin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada kazada hayatını kaybeden Murat Avşar''nın, memleketi Mersin''in Anamur ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Avşar''ın yakınlarının, cenazeyi teslim almak üzere Mersin''den yola çıktığı belirtildi. Furkan Otkum''un ise otopsi işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLATILDI

Bursa''da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ile eğitim alan Murat Avşar''ın hayatını kaybettiği kazanın ardından Ankara''dan hareket eden kaza kırım ekibi olay yerine geldi. Kaza kırım ekibinde bulunan uzmanlar, olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

ENKAZ KALDIRILDI

Bursa''da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesinin ardından geç saatlerde Ankara''dan gelen kaza kırım ekibi, olay yerindeki çalışmalarını tamamladı. Uzmanların kaza yerindeki incelemesinden sonra uçağın enkazı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.