Bursa'da hırsızlar tarihi yapıya dadandı

Bursa'da hırsızlar tarihi yapıya dadandı
Bursa'da tarihi çarşının çatısı hırsızların hedefi oldu. Esnaf çatıdaki sorun nedeniyle mağdur durumda olduklarını dile getirdi.

Bursa tarihi Kapalı Çarşı’nın bir bölümünü oluşturan Yorgancılar Çarşısı’nın 2 ay önce çatısını kaplayan kurşunlar çalındı.

Bursa Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı’nın 86 dükkanlık bölümünü oluşturan Yorgancılar Çarşı’sına hırsızlar dadandı. Yaklaşık 2 ay önce çarşının çatısını kaplayan kurşunlar hırsızlar tarafından ele geçirildi. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte yağışlı havalarda tavanlardan su aktığını belirten esnaf ürünlerinin zarar gördüğünü belirtti. Tavanlardaki elektrik aksamının zarar görmesinden tedirgin olan çarşı esnafı, daha büyük zarar yaşamadan yetkililerden yadım istediklerini söyledi.

Yeni restore edilen çarşının kaplamaları tamir edilmezse daha büyük zarara uğrayacağını söyleyen çarşı esnafı Bülent Aydemir, yaklaşık iki ay önce çalındığını söyledi. Aydemir, Belediye’ye ve yetkili yerlere başvurduklarını fakat bir sonuç alamadıklarını belirtti. Aydemir, yağmurlar başladıktan sonra dükkanın üst tarafındaki sızıntıdan dolayı şikayetini dile getirirken kova ile çözümler ürettiklerini açıkladı. Yaklaşık 7 esnafın bu durumdan mağdur olduğunu söyleyen Aydemir, kurşun levhaların bir kısmını çaldıkların fakat kalanları ise çalamadıklarını dile getirdi. Aydemir, "Değerli ve kolay çalınacak biz malzeme olduğu için gözlerini buralara diktiler, çarşımızın girişinde bulunan çeşmedeki kurşun levhayı bile çalmışlar. 2 yıl önce belediye çarşımızın iç kısmını tamamı ile restore etti. Şuanda çatının belli bir kısmında levha yok. Bu yağmurlarda dükkanların içine su bu kadar akıyorsa yarın, öbür gün kar yağdığında sünger gibi bütün suyu içeriye çekecek ve restorasyonun tamamını hiç edecek. Bu sızıntılar elektrik tesisatlarına da sorun oluşturuyor, sızma yapan bölgelerden elektrik tesisatları geçiyor ve dükkanların şalterleri atıyor, Allah göstermesin bir gün daha farklı sıkıntılarda yaşayabiliriz” dedi.

Çatıdan çalınan kurşunlar dron ile de kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.