Burası Türkiye'nin ilk ve tek Pan Parkı

Burası Türkiye'nin ilk ve tek Pan Parkı
Batı Karadeniz’de yer alan ve Türkiye’nin tek "Pan Parks" statüsüne sahip Küre Dağları Milli Parkı, sonbahar renkleri ile adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Kastamonu sınırlarında yer alan ve ülkemizde "Pan Parks" statüsüne sahip tek milli parkı olan Küre Dağları Milli Parkı, sonbahar renklerine büründü. Doğal güzelliği ile ziyaretçilerine masalsı görüntüler sunuyor.

Ahşap köy evleri, sessizliği ve doğal yaşamıyla dikkati çeken Ersizlerdere Tabiat Parkı, yeşil doğası ve coğrafi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlere görsel şölen sunuyor.

aw079097-01.jpg

“BURASI DOĞA HARİKASI BİR YER”
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Elif Özdemir, eşsiz bir manzara ile karşılaştıklarını ifade ederek; “Şu anda çok güzel bir doğa harikasının bulunduğu Ersizlerdere Tabiat Parkındayız. Ersizlerdere’de birçok kanyonlar şelaleler bulunuyor. Burası doğa harikası bir yer.

Tabiat Parkına geldiğimizde ormanın güzellikleriyle karşılaştık, kesinlikle bu bölgenin görülmesini tavsiye ediyorum. 12 kilometrelik yolda yürüdük ancak fazla yorulmadık. Çünkü aşırı derecede fazlasıyla yürüdüğümüz yerler çok güzeldi. Etrafa bakınmaktan zaten yolun yorgunluğunu hiçbir şekilde hissetmedik. Yürüyüş sırasında birçok fotoğraflar çekindim, videolar aldım. Hepsini sayfamda paylaşacağım” dedi.

aw079097-02.jpg

“ÜLKEMİZİN 252. TABİAT PARKI İLAN EDİLEN BÖLGESİ”

Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, şu ifadeleri kullandı:

“Küre Dağlarına ismini veren ve içerisinde İstiklal Yolu Milli Parkı bulunan devamında ise Ersizlerdere Kanyonu’nun ülkemizin 252. tabiat parkı ilan edildiği bölgedeyiz. Burada yeşilin her tonunu görebilirsiniz. Küre Dağlarına ismini veren ilçemiz, bakır ocağıdır ve bakır madenlerinin merkezidir. Bir ticaret merkezi olması sebebiyle bölgemiz Pan Parks statüsünde bulunuyor. İnsan elinin değmediği alanlar ve Türkiye’nin sonbahar manzaralarının en güzel görüldüğü yer oluyor. Yeşilin her tonunu burada görebiliyorsunuz.

aw079097-03.jpg

Ersizlerdere Tabiat Parkı’na gelen misafirlerimiz, yeşilin her tonunun görüldüğü bu sonbahar manzarasından etkilenmektedir. İnşallah burayı ziyaret edenler, döndüklerinde çevresine bu bölgeyi tanıtacak ve her geçen gün bölgemizin ziyaretçi sayısı ve turist sayısı artarak devam edecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.