Bunu yapmayanlara ceza kesilecek Ehliyet sahipleri için son 26 gün

Bunu yapmayanlara ceza kesilecek Ehliyet sahipleri için son 26 gün
Eski ehliyeti sahip sürücülere 31 Aralık 2024 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeyenlerin, trafikte sorun yaşayabilecekleri duyuruldu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip ehliyet sahiplerine yönelik bir uyarıda bulundu. 31 Aralık 2024 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeyenlerin, trafikte sorun yaşayabilecekleri ve yüksek miktarda ceza ödemek zorunda kalabilecekleri belirtildi.

262.jpg

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Eski tip ehliyet sahiplerinin, yeni tip sürücü belgesine geçiş yapabilmeleri için gerekli olan başvuru işlemleri, internet üzerinden veya telefonla yapılabilir. Başvuru için istenen belgeler arasında nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf, kan grubu kartı, kağıt bedeli ve vakıf payı bulunuyor. Sürücüler, bu belgeleri tamamladıktan sonra randevu alarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

ehliyet-yenileme-564272.jpg

Sürücülerin 2024 yılı sonuna kadar sürücü belgelerini yenilemeleri gerektiği hatırlatılırken, bu sürenin uzatılması için İçişleri Bakanlığı'nın yetkili olduğu ifade edildi. Ayrıca, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle sürücü belgelerinin 5 yıl içinde değiştirilmesi zorunluluğu da vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.