Bunu yapmayan yerel seçimlerde oy kullanamayacak

Bunu yapmayan yerel seçimlerde oy kullanamayacak
Yerleşim yerlerinde değişiklik yaptığı takdirde 1 Ekim'e kadar adreslerini güncellemeyen vatandaşlar yerel seçimlerde oy kullanamayacak.

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerinde oy kullanılması için adres değişikliği süresine ilişkin açıklama yaptı.

SON TARİH 1 EKİM

14 Mayıs seçimlerinde adres değişikliğini bildirmeyen pek çok depremzedenin oy kullanamadığını hatırlatan İYİ Parti, şu uyarılarda bulundu:

"Adres değişikliği bulunan kıymetli vatandaşlarımızın 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerinde oylarını kullanabilmeleri için, adres bildirimlerini 1 Ekim 2023 tarihinden önce yapmalarını hatırlatıyoruz. Son günlerde yaşanacak sıkışıklığı da düşünerek, bu bildirimleri son güne bırakmadan yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca, başta deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız olmak üzere, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek mahalli idareler seçimlerinde bütün vatandaşlarımızın oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Seçim Kurulu ve ilgili bütün kurumları görevlerini zamanında ve doğru yapmaya, adres kayıtları ve değişikliğe uğrayan seçim mevzuatı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzlukların takipçisi olmaya davet ediyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.