Bulmacayı 10 saniyede çözenlerin zekası dedektif gibi çalışıyor 'Sadece detaylara önem verenler katili bulabiliyor'

Bulmacayı 10 saniyede çözenlerin zekası dedektif gibi çalışıyor 'Sadece detaylara önem verenler katili bulabiliyor'
Detaylara ne kadar önem veriyorsunuz? İnce ayrıntıları doğru okuyabiliyor musunuz? Bakalım sadece 10 saniyede bulmacayı çözebilecek misiniz?

Kendinizle ilgili gizli bilgileri öne çıkarabilmek için katili bulmaya ne dersiniz? Birçok sosyal medya kullanıcısının kafa yorduğu ama sadece küçük bir kısmının çözebildiği bulmacayı siz de denemek ister misiniz?

Detaylara önem verip vermediğinizi, pratik zekaya sahip olup olmadığınızı test edebilmek için böyle bulmacalar çok önemlidir. Görselde ve verilen bilgilerde katilin ipuçları yer alır. Ancak çok az insan bulmacanın sonuçlarına kadar gelebilir.

Bu görselde, katilin kim olduğunu bulabilmek için sadece 20 saniyeniz bulunuyor. Peki, katili kısa sürede bulabilmek için iddialı mısınız? O halde konuya dönelim.

katilkim.jpg

YAŞLI ADAM EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Şehrin dışındaki müstakil evde tek başına yaşayan yaşlı bir adam olduğu biliniyor. Bir cuma günü postacı, yaşlı adamın kapısını çalar. Ancak kapıyı açan kimse olmaz.

Postacı merakla kapının yanındaki camdan içeri bakıp birinin olup olmadığını anlamaya çalışır. Korkunç bir manzarayla karşılaşır. Zavallı yaşlı adamı yerde kanlar içinde kalmış bir şekilde görür.

Postacı hemen polise haber verir. Polis olay yerine geldiğinde evin kapısının önünde Salı gününün gazetesini, 2 şişe sıcak ve 1 şişe soğuk süt olduğunu görür.

Ertesi gün polis, katili tutuklayarak cezaevine gönderir. O sırada herkesin aklında iki soru işareti belirir; polis katili nasıl bu kadar hızlı buldu? Katil kim?

kadin.jpg

YAŞLI ADAMIN KATİLİ KİM OLABİLİR?

Şimdi bulmacayı çözmeye başlayın. Bakalım pratik zekanız size neler söyleyecek?

Pratik zekanızı kullanıp problem çözme yeteneklerinizi konuşturmanızın zamanı geldi. İyi bir dedektif gibi 10 saniyede katili bulabildiniz mi?

Süreniz başladı…

Bir kez daha düşünün. 10 saniyede bulamadıysanız bile kendinize bir şans daha verin ve ipuçlarını gözden geçirin.

Polis katili nasıl bulmuş olabilir? İpuçları nelerdi? Salı gününün gazetesi, sıcak süt şişeleri ve bir de soğuk süt bize ne söylüyor? Postacının olayla ilgisi olabilir mi? Bir kez daha düşünün.

BULMACANIN CEVABI

Katili ve bulmacanın cevabını bulamadıysanız, üzülmeyin. Bu tür bulmacaları bulabilmek pratik gerektirebilir. Zekanızı daha da geliştirebilir, bulmacaları çözmek için daha iyi bir konuma gelebilirsiniz. Ne kadar çok bulmaca çözerseniz bu konuda o kadar iyi gelişeceksiniz.

Peki, yaşlı adamın katili kim olabilir?

Polis, katilin gazete dağıtıcısı olduğunu tespit etti. Çünkü, çarşamba ve perşembe günü evde gazete okuyacak kimsenin bulunmadığını biliyordu. Evin önünde salı gününe ait gazete durmaya devam ediyordu.

Katili bulabilmiş miydiniz? Eğer 10 saniyede bulduysanız müthiş bir zekaya sahipsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.