Bulaşık makinesindeki kötü kokulara bu yöntemle son!

Bulaşık makinesindeki kötü kokulara bu yöntemle son!
Günlük yaşamamızda sıkça kullandığımız bulaşık makineleri bazı zamanlar kapağı açıldığında tuhaf koku yayabiliyor. Ancak bunun altında yatan nedenlerden biri makinenin farklı yerlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Bulaşık makinelerinin tuhaf ve kötü kokusundan kurtulmak için bazı yöntemlere başvurabilirsiniz. Böylece bulaşık makisi derinlemesine temizlenerek oluşan hem kötü kokudan hem de ileride oluşabilecek durumlardan kurtulabilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNESİNİN KOKMA NEDENİ NEDİR?

Durgun su bulaşık makinesinin içinde küf oluşmasına neden olabilir. Yiyecek parçacıkları makinenizin tahliye filtresinde, tahliye hortumunda, püskürtme kolu gibi bazı kısımlarında birikebilir. Eğer bu yiyecek parçacıkları güçlü kokuya sahipse makinenize sinebilir. Peki, bu rahatsız edici kokulardan nasıl kurtulabilirsiniz?

566.jpg

BULAŞIK MAKİNESİNİN İÇ TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

Makineyi kullandıkça sabun köpüğü ve kir birikebilir. Bunlardan kurtulmak içinse sıcak sabunlu su ve bir bez veya sert fırça ile ovalamak fark yaratacaktır. Ayrıca oluşabilecek küf gibi durumları da önleyebilirsiniz.

PÜSKÜRTME KOLUNU TEMİZLEMEK

Eğer üst veya alt püskürtme kolundaki delikler tıkanırsa bulaşık makineniz de çalışmaz. Temizliği için kolları çıkartıp yiyecek parçacıklarını bir kürdan yardımı ile temizlemeniz gerekmektedir.

256-001.jpg

TAHLİYE FİLTRESİNİ TEMİZLEMEK

Tıkalı tahliye filtresi, bulaşık makinesi kokularının en yaygın nedenlerinden biridir. Filtreyi çıkarıp mutfak lavabonuzda sıcak sabunlu suyla, şişe fırçası kullanarak tüm aralıklara ulaşacak şekilde temizlediğiniz takdirde kokudan kurtulabilirsiniz.

SİRKE VE KARBONATA BAŞVURUN

Sirke ve karbonat doğal ama güçlü bir temizleyicidir. Derinlemesine temizleme için son ve etkili yöntem olarak bu temizleyicileri kullanabilirsiniz. Bunun için iki döngüde çalıştırın. İlk döngüde damıtılmış beyaz sirkeyle doldurulmuş bir kaseyi bulaşık makinesinin üst rafına yerleştirin ve normal bir döngü çalıştırın. Daha sonra bulaşık makinesinin altına bir bardak karbonat dökün ve ikinci bir döngüyü çalıştırın. Böylece istemediğiniz kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.