Bugün ne pişirsem derdine son 'Günün en pratik ve doyurucu menüsü'

Bugün ne pişirsem derdine son 'Günün en pratik ve doyurucu menüsü'
Bugün ne pişirsem diyenler için yapımı pratik lezzetler günün menüsünde. İşte damak zevkinize uyacak bu menü tam size göre.

Her gün yemek yapıyor olmanın belki de en zor noktası hangi yemeği yapacağını uzun uzun düşünmek, evdeki malzemelere de uygun olarak "Bugün ne pişirsem?" sorusuna cevap aramaktır.

İŞTE BUGÜN NE PİŞİRSEM DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ

Köri Soslu Tavuk Tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK MALZEMELER

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Köri soslu tavuk sosu için:

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı soğuk süt

1/2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

28 Mart günün menüsü (Aniden gelen misafir) - Yemek Tarifleri

KÖRİ SOSLU TAVUK YAPILIŞI

Bir tavada yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.

Suyunu çekip renk alana kadar pişirin. Ayrı bir tavada köri sosunu hazırlayın.

Tereyağını tavada eritin. Unu üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine sütü ekleyin ve unun toparcıklanmaması için çırpıcıyla karıştırın.

Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.

Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.

Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. Sıcak servis edin.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?(Resimli Anlatım) - Yemek.com

PİRİNÇ PİLAVI MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1,5 su bardağı baldo pirinç

1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet kesme şeker

4 damla limon suyu

1/2 çay kaşığı tuz

PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.

Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.

Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.

Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.

Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.

Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.

Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELER

125 gram tereyağı

1 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 lt süt

1 paket vanilya

Üzeri için;

Tarçın

TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞI

Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.

Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.

Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.

Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.

Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.

Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.

Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.

Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.

Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.