Bu yöntemle çay hiç bayatlamayacak 'Herkesin evinde var'

Bu yöntemle çay hiç bayatlamayacak 'Herkesin evinde var'
Sofraların, sohbetlerin vazgeçilmezi olan çay bekledikçe tadı acı hal almaya başlayan bir içecektir. Hep aynı lezzetinde kalmasını sağlayacak çok basit bir yöntem bulunmaktadır.

Türk kültüründe özel bir yeri olan çayı 7'den 70'e herkes severek içer. Sabah kahvaltısında, sohbet arasında, içimiz ısınsın diye ve daha bir çok şekilde içtiğimiz çay ne yazık ki bekledikçe demi acı tat kazanan bir içecektir. Çay yapraklarının su içinde beklemeye devam etmesi çayın tadının yavaş yavaş acılaşmasına neden olur.

ay.jpg

Çayın tadının acılaşmasını öneyecek oldukça pratik bir doğal yöntem bulunuyor. Çay demlemenin püf noktasını bildiğiniz zaman kolaylıkla acılaşmayan lezzetli bir çay demleyebilirsiniz. Böylelikle canınız istedikçe keyifli bir çay tüketimi gerçekleştirirsiniz. İşte çayın acısını alan doğal yöntem:

Çay konusunda oldukça titiz davranan bazı kişiler vardır. Diğerlerimiz için 1-2 bardak yeterli olurken, elinden gelse tencerede çay içecek olan bu dostlarımız için çay demlemek başlı başına bir eğlence aracıyken tek başlarına bir demlik çay içebildikleri için çayın acılaşması da en çok çayı bu kadar sevenleri üzer. Bu yöntem ile defalarca çay demlemeden keyifle çay içebileceksiniz.

İŞTE O YÖNTEM

Çayın acılaşmasını engelleyen bu doğal yöntem küp şeker ile karşımıza çıkıyor. Çayı demlediğiniz zaman kaynar su ile birlikte çayın içerisine 1 adet küp şeker ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave etmeniz yeterli oluyor. Bu şekilde çayın tadı acılaşmıyor.

ekekr.jpg

Aynı zamanda çay demlerken tadının acılaşmasını engellemek için uygulayabileceğiniz bir başka püf noktası ise çay demlerken demlikteki çayın üzerine kaynar su eklemek yerine demliğe önce kaynar suyu ve ardından çayı koymak. Bu şekilde çayın tadının acılaşmasını engelleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.