Bu listede olan kişiler tek kuruş ödemeyecek! Hemen kontrol edin boşuna ödemeyin

Bu listede olan kişiler tek kuruş ödemeyecek! Hemen kontrol edin boşuna ödemeyin
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından alınan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili paylaşımda bulundu.

"Yurt dışı çıkış harcı ne kadar?" sorusu kadar hayati önem taşıyan bir başka soru da bu harçtan muaf tutulan kişilerle ilgili olduğu konusu.

Bazı Türk vatandaşları, yurt dışına seyahat ederken pasaport işlemlerini yurt dışı çıkış harcı ödemeden tamamlayabiliyor. Bu muafiyet, belirli koşulları sağlayan vatandaşlar için geçerlidir ve seyahat edenlerin bu durumu önceden kontrol etmeleri öneriliyor.

Yurtdışına çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti pasaport sahiplerinin seyahatleri sırasında pasaport kontrolünde sunmaları gereken ücrettir. Genellikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışına seyahat etmeleri durumunda, herhangi bir çıkış noktasında bu harç ödeniyor.

Bu ücret, hava, kara veya deniz yoluyla seyahat edilse dahi, istisnai durumlar haricinde tahsil ediliyor.

Yurtdışı seyahatiniz öncesinde, yurt dışına çıkış harcınızı ödemek için seçenekleri bulunuyor. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödemenizi havalimanına ulaşmadan yapabilirsiniz veya havalimanındaki gişelerden ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Ne Zaman Başladı? - Boarding Info

Yurtdışı seyahat harcının ödenmemesi durumunda, pasaport kontrolünde bu husus tespit edilir ve yurtdışına çıkışınız engellenir. Bu nedenle, pasaport kontrolü aşamasına gelmeden önce yurtdışı çıkış harcını ödemeniz önem arz ediyor.

Yurtdışı seyahate çıkacaklar dikkat - Hisar Hospital Intercontinental

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yurt dışına çıkış harcından muaf olanlar; -Çıkış tarihi itibariyle yurt dışı oturma iznine sahip olanlar. -7 yaş altındaki bütün çocuklar. -Çift pasaport sahibi olup yurt dışına çıkarken diğer ülkenin pasaportunu kullanan vatandaşlar. -Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kimlik göstererek çıkan yurttaşlar. -Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan yolcu/yük taşıma araçlarının mürettebatları. Şayet bu saydıklarımızdan biri değilseniz 150 lira çıkış harcı ödemek durumundasınız" ifadelerini kullandı.

twit.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.