Bu hafta sonuna dikkat! İki sınav var

Bu hafta sonuna dikkat! İki sınav var
ÖSYM bu hafta için iki sına olacağını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı'nın (2024-DGUY) 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'nın (2024-İSG/1) ise 5 Mayıs Pazar günü yapılacağı belirtildi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara'da elektronik sınav merkezinde saat 13.15'te başlayacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı'na 768 aday katılacak. Sınav, emniyet görevlileri dahil olmak üzere 77 kişinin görev alacağı ve 90 dakika süreceği planlanıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ise 17 ilde ve 18 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Bu sınava 31 bin 362 adayın katılması bekleniyor.

Toplamda 4 bin 205 kişi görev alacak ve sınav için 88 bina ve 1143 salon kullanılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve 75 dakika sürecek. Ek süre verilmesi gereken adaylar ise 20 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler.

İlgili sınavın sonuçları ise 30 Mayıs'ta açıklanacak. Ayrıca, nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanlarında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık bulundurulacağın bilgisi verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.