Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Bu da mı gol değil hâkim bey

"Bu da mı gol değil hâkim bey" bu repliği ne zaman okusanız veya duysanız aklınıza Sadri Alışık ve o unutulmaz filmi "Şakayla Karışık" filminin mahkeme sahnesi gelir.

Namı değer Ofsayt Osman''ı ve hayatının her anında ofsayta düşmesini, düşmese bile "ofsayt" denilerek hayatının golünü hep ertelemesi…

Süper ligin daha yarısını bile bitirmediğimiz zaman diliminde hakem tartışmaları öyle bir seviyeye geldi ki! Bu işin sonu karakolda biter şimdiden söyleyelim ve karakolda kimseyi VAR bile kurtaramaz.

Tüm hakem gerçekliğine damga vuran söz Özgüç Türkalp''den geldi; "Ofsaytımsı bir şeyler olabilir" ve bir anda ortaya VAR kayıtları saçılmaya başlandı, olaylar karıştı, karışmaya da devam edecek çünkü kimse bu işlerin çözümü olacak söylemler yapmıyor, icraatta bulunmuyor.

TFF Başkanı Sayın Büyükekşi son yaptığı açıklamada; "Sadece bir defaya mahsustu kayıtların açıklanması. Bu iki maçta siyah ile beyaz kadar açık hata vardı. 100 kişinin izleyip 100''ünün de üzerinde mutabık kaldığı hatalardı bunlar. 7 yaşındaki çocuğa bile sorsanız, onun bile göreceği türden hatalardandı. Ama diğer karalardaki hatalar daha farklı." ifadesini kullandı.

Bahsedilen maçlar Demirgrup Sivasspor-Galatasaray, Gaziantep-Beşiktaş maçları…

Bu maçlardan biri taraf haksız yere puan kazanırken diğer taraf puan kaybetti ve bu işler belki de sezon golü tek gollük averaja bile kalacak durumda belirleyici olacak.

7 yaşındaki çocuk bile doğru tayin eder ama siz edemediniz, hakkı yenilmiş kulüpler, futbolcular, teknik direktörler ne yapacak?

Bir daha VAR kayıtları açıklanmayacakmış haklılar çünkü bir kere ortaya döküldü her şey, ortalık foseptik çukuru gibi kokudan geçilmez bir hâl aldı.

Türk futbolu içindeki hakemlerin hepsinin aynı eğitimden geçmediğini daha geçenlerde TFF başkanı açıklamadı mı?

Balık baştan kokar misali, siz doğru düzgün bir eğitim vermediğiniz, yetiştirmediğiniz hakemleri adalet sağlamak adına sahaya sürerseniz ve VAR masasında görevlendirirseniz olacak olan şeyler sadece bununla ibaret kalmaz.

Yapılacak en güzel şey var ise o yürek tabii bu ligi an itibariyle sonlandırmak, tüm hakemleri yeniden eğitime almak, eğitmek ve yetiştirmek bu arada TFF ve Kulüpler Birliği dahil olmak üzere sistem içinde aksayan tüm işleri düzeltmek ve sonrasında yeni, tertemiz bir sayfası açılmış ligi yeniden başlatmak.

Buna yüreği yeter var mı?

Buna izin verecek bir siyaset ve futbol ortamı var mı?

Buna evet diyecek, yönettiği kulüplerin gerçekten geleceğini düşünen yöneticiler var mı?

Bu soruların cevabı "evet" değil maalesef "hayır" bize de düşen replik "Bu da mı gol değil hâkim bey!" sözüdür.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları