Bu bölgelerden arsa alanların cepleri dolup taşacak 'akın akın talep yağıyor'

Bu bölgelerden arsa alanların cepleri dolup taşacak 'akın akın talep yağıyor'
Konut fiyatlarının artmasıyla arsa alışında talep arttı. Uzman arsa alımında zarara uğratmayacak bölgeleri açıkladı.

Ev fiyatlarındaki artış, konut satışlarında düşüşe neden oldu. Bu düşüşe paralel olarak, arsa ve iş yeri satışları önemli ölçüde arttı. Bu durum, insanların konut alma yerine arsa yatırımı yapmalarına yol açtı.

GEÇEN YILA GÖRE ARTIŞ GÖSTERDİ

Birikimlerini değerlendirmek isteyenlerin tercihi artık arsa, tarla ve iş yeri yatırımları yönünde. Bu tercihlerle birlikte, son 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adet satış gerçekleşerek tarihin en yüksek Ocak-Ekim dönemi satış rakamına ulaşıldı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu rakam yüzde 2,5 arttı.

arsa-arazi-konut.jpg

Arsa alırken en çok tercih edilen bölgeleri belirlemek ise yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, şu bilgileri paylaştı:

Kredi erişimindeki sınırlamalar, insanları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendiriyor. Pandemi sonrasında, insanların alternatif yaşam bölgelerine olan talebi arttı. Büyükşehirlerdeki yapı stoklarının riskli olması da bu talebi tetikledi.

Gayrimenkul fiyatlarının yükselmesiyle ev almak zorlaşınca insanlar, farklı bir strateji izlemeye başladılar. Artık ev almak yerine arsa edinmeyi veya imar gelirse diye bekletmeyi düşünüyorlar.

HANGİ BÖLGELERDEN ARSA ALMAK GEREKİYOR?

Özellikle yol cepheli bölgelerde arsa alarak, gelecekte imar gelebileceği umuduyla geçici konutlar kurma fikri oldukça popüler. Bu tercihlerin ardında bütçeye uygun alternatifler bulma isteği var.

Yüksek konut fiyatları ev sahibi olmayı zorlaştırınca insanlar, arsa ve tarla yatırımlarına yöneldi. Ancak, bu yatırımlar kısa vadede düşük getiri sağlıyor. İmarlı arsalar genellikle piyasada prim yapma eğiliminde ancak erişimi maddi açıdan zor olabiliyor. İnsanlar genellikle arsa yatırımları için farklı bölgeleri tercih ediyorlar.

ozkgy-ozak-gyo-eyupsultanda-arsa-satin-aldi-kanal-istanbul-2021-2022.jpg

ARSA ALIMINDA ZARAR UĞRATMAYACAK BÖLGELER

Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Balıkesir gibi bölgeler ve İzmit gibi yerler arsa seçiminde öne çıkan bölgeler arasında.

İstanbul ve çevresinde özellikle Arnavutköy ve Çatalca gibi bölgelerde arsa talebi belirgin şekilde artıyor. Anadolu yakasında ise Çekmeköy, Sultanbeyli ve Pendik gibi bölgelerde talep yoğunlaşıyor.

Tarla konusunda ise, Trakya'nın tamamı ve Marmara Bölgesi'nde İstanbul'a yakın bölgelerde talep önemli ölçüde yükseliyor.

33345.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.