Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

BU AYIP SİZE YETER

Fransız Roma Katolik Başpiskoposu, ilahiyatçı, şair ve yazar François Fénelon "Geçmişin kaybını, gelecek ile telafi etmek daima mümkündür" demiş.

Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Kongre'ye doğru koşar adım giderken, dört aday arasındaki diyaloglar, bazı adayların geçmişe dönük söylemleri, kırgınlıkları bu kırgınlık ve söylemlere verilen cevaplar ilgiyle takip ediliyor.

Başkan adaylarından sayın Ahmet Nur Çebi'nin söylemlerine cevap veren mevcut başkan sayın Fikret Orman "adaylar geçmişe çok takılmasınlar, geleceğe baksınlar" dedi.

Geçmişe bakmasınlar sözünün ardından ne anlamalıyız?

"Eleştirdiğin o geçmişte sende varsın dikkat et!" yoksa "evet hatalarımız oldu ama mühim olan gelecek, ona dikkat edelim" mi…

Sayın Fikret Orman hangi niyetle söyledi ise nasıl olsa çok yakında kokusu çıkar, biz gelecek adına ne yapabiliriz? Diye düşünelim ama geçmişin bıraktığı izlere bakmadan da gelecek hakkında düşünemiyoruz ki!

Bu işler bir yere kadar Beşiktaş camiası içinde mide bulantısına yol açarken, Beşiktaş ve Türk futbol tarihine bir leke 16/10/2019 tarihi akşamında yaşatıldı.

Mevcut Divan Başkanı sayın Tevfik Yamantürk, başkan adaylarını (Sayın Serdal Adalı, Sayın Ahmet Nur Çebi ve Sayın İsmail Ünal'ı) akşam yemeğine davet etti. Bu akşam yemeği büyük bir ihtimalle her çok adaylı seçimlerde olduğu gibi teamül gereği yapılan bir yemekti ve olması normaldi.

Normal olmayan ise Divan Başkanı Sayın Tevfik Yamantürk'ün başkan adaylarından Sayın Hürser Tekinoktay'ı görmezden gelmesi, yok sayması ve bu yemeğe davet etmemesi.

Sayın Tevfik Bey'in bu gereksiz Beşiktaş ve spora yakışmayan hareketine ekrandaki köşelerinden bazı kişilerde destek verip, sayın Hürser Tekinoktay'ı eleştirdi.

Sayın Hürser Tekinoktay geçen seçimde bu üç aday ortada yok iken çıkıp aday oldu ve üyelerin büyük çoğunluğu tarafından teveccüh gördü.

Şimdi Divan Başkanı sayın Tevfik Yamantürk'e ve onu destekleyenlere sormak lazım; sayın Hürsey Tekinoktay geçen seçimi kazanmış ve Beşiktaş Başkanı olmuş olsa idi aynı hoyratlığı yapabilir miydiniz? Ya da Pazar günü seçimleri kazanırsa hangi yüzle kendisine "Başkanım" diyeceksiniz?

Her şey bi' kenara Beşiktaş Başkanlığı'na diğer adaylar gibi eşit şartlarda aday olmuş birisine siz böyle bir davranış içinde bulunamazsınız. Temsil ettiğiniz makam bu tür işler için size teslim edilmedi.

Siz ve destekçileriniz 16/10/2019 tarihinin akşamında Beşiktaş'a yaşattığınız bu lekenin sorumlularısınızdır ve tarih sizi affetmeyecektir.

Yemeğe katılan diğer adaylar bu hareket karşısında ne yapmışlardır acaba? Sanırım susmuşlar, çünkü yapılması gereken şey, o akşam sayın Tevfik Yamantürk'ün yüzüne "Tevfik Bey kusura bakmayın ama bizlerle aynı şartlarda aday arkadaşımızı buraya davet etmediğiniz için bizde katılmıyoruz" demeleriydi.

Herkes yemeğini yediğine göre demek ki, herkes kendi payına düşen suskunluğu cebine koymuş.

Bu ayıp hepinize yeter beyler!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları