Bu 4 hisseye yatırım yapanlar yandı '1 ay yasak getirildi'

Bu 4 hisseye yatırım yapanlar yandı '1 ay yasak getirildi'
Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı bildirimler ile Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret (KAPLM), Batısöke Söke Çimento (BSOKE), Ditaş Doğan Yedek Parça (DITAS) ve Yükselen Çelik (YKSLN) hisseleri hakkında 30 Mart 2024 tarihine kadar emir paketi tedbiri veya kredili işlem yasağı kararı alındı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Borsa İstanbul’da yasak veya tedbir kararlarına ilişkin KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret (KAPLM) payları 02/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 30/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

VBTS kapsamında Batısöke Söke Çimento (BSOKE), Ditaş Doğan Yedek Parça (DITAS) ve Yükselen Çelik (YKSLN) payları 02/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 30/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını içerir. Bu tedbirler, ilgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerin (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi) uygulandığı süre boyunca devam eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.