Böylesi ne görüldü ne de duyuldu ‘Aynı gün bir değil iki kez öldü’ Herkes bu olayı konuşuyor

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu ‘Aynı gün bir değil iki kez öldü’ Herkes bu olayı konuşuyor
Balıkesir’de cenazesi defnedilen Mustafa Yılmaz, 44 yıl sonra aynı gün hayata gözlerini yumdu.

Balıkesir’de cenazesi defnedilen Mustafa Yılmaz 3 yıl sonra tekrar köyde görülmesi halk tarafından . “ermiş” olarak adlandırmasına sebep oldu. Yılmaz, 44 yıl sonra aynı gün hayata gözlerini yumdu.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Adalı köyünde yaşamını sürdüren ve hayat hikayesiyle gözleri üzerine çeken Mustafa Yılmaz'ın hayatını duyanlar inanamıyor. Yılmaz bir değil iki kere öldü, ölüp yeniden dirildi.

Mustafa Yılmaz, 1979 yılında Adalı köyünden 25 kilometre uzakta bulunan Kadıköy'e yürüyerek gitmişti. Burada yöre sakinleri Yılmaz’ı misafir ettiler.

aw146255-06.jpg

YOLA ÇIKTIKTAN SONRA ORMANDA CESEDİ BULUNDU

Kadıköy'de yemek yedikten sonra Yılmaz, tekrar Adalı'ya dönmek üzere yola çıktı. Keçideresi olarak bilinen ormanlık alanda bir cesette ulaşıldı. Olay yerine gelen savcı, cesedin teşhisi için köyden korucu ve ormancıları istedi. Köylüler, cenazenin Mustafa Yılmaz'a ait olduğunu belirtti.

CESET TEKRARDAN ÇIKTI

1979 yılında Mustafa Yılmaz'a ait olduğu iddia edilen ceset, daha sonra tekrar bölgede görüldüğü belirtildi. Bu durum, otopsisinin yapıldığı kişinin gerçekten Mustafa Yılmaz olup olmadığı konusunda büyük bir muammayı beraberinde getirdi. Mustafa Yılmaz, öne sürülen bilgide vefatından 3 yıl sonra tekrar köyde görüldü ve o tarihten sonra 44 yıl daha yaşamını sürdürdü.

aw146255-01.jpg

SEDA SAYAN'IN PROGRAMINA ÇIKTI

1979 yılında vefat edildiği nüfus kayıtlarından düşen Yılmaz, birkaç yıl sonra hastaneye gittiğinde hastane kayıtlarında 'ölü' olarak gözüktüğü için sağlık hizmetlerinden yararlanamadı. Bu durumun üstesinden gelmek için köy sakinleri, ünlü şarkıcı Seda Sayan'ın bir programına başvuruda bulundu. Seda Sayan, o dönemki programında Mustafa Yılmaz'ın hikayesini gündeme getirerek yeniden kimlik çıkartılmasında katkıda bulundu.

YILLAR SONRA AYNI GÜN HAYATINI KAYBETTİ

Yılmaz, İlk ölüm tarihi olan 20 Şubat 1979'dan tam 44 yıl sonra tekrardan 20 Şubat günü, geçirdiği kalp krizi sonrasında 71 yaşında hayatını kaybetti. Adalı Mezarlığı'na defnedilen Yılmaz'ın cenaze törenine ise ilgi yoğun oldu.

Genellikle oruçlu olduğu bilinen Yılmaz’ın gece yalnızca bir bardak su içtiği ve orucunu iftar saatinde bulduğu yiyeceklerle açtığı belirtildi.

aw146255-02.jpg

aw146255-03-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.