Borsaya girecekler dikkat! Yatırım tavsiyesi alırken zarar etmeyin

Borsaya girecekler dikkat! Yatırım tavsiyesi alırken zarar etmeyin
SPK Başkanı, sosyal medya üzerinden yatırım tavsiyesi veya hisse pazarlaması yapan kişiler hakkında uyardı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medya üzerinden, hisse pazarlaması yapan kişiler hakkında uyarılarda bulundu.

Bu kişilerin yaptırımlarla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Gönül, bu yıl içeresinde 171 milyon TL para cezası ve 147 kişiye ise işlem yasağı getirdiklerini ifade etti.

Bu kişilerin verdikleri tavsiyeler sonucunda menfaat elde ettiklerini dile getiren Başkan Gönül, yatırımcıları zarara uğrattıklarını söyledi.

SPK Değerleme Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey - Harmoni Gayrimenkul DeğerlemeDünya Gazetesi yazarı Jülide Yiğittürk Gürdamar'a konuşan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül,

Bu yıl içinde, sosyal mecralardan hisse senedi önerisi veya yatırımcıya yanlış yönlendirme yapan 66 gerçek ve 10 tüzel kişiye toplamda 171 milyon TL idari ceza kesildiğini, 9 kişi hakkında suç duyurusu yapıldığını ve 147 gerçek kişiye işlem yasağı getirildiğini son aşama olarak sosyal medya hesabının kapatıldığını dile getirdi.

Son dönemde yoğunlaşan halka arzlar, yatırımcı davranışları ve SPK’nın düzenlemelerine ilişkin bir grup gazeteci ile bir araya gelen Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medyayı yakından takip ettiklerini vurgulayarak, sert açıklamalarda bulundu. “İncelemelerimizde sosyal medyada eğitim adı altında hisse yönlendirmesi yapıldığına şahit oluyoruz.

İyi niyetli bu işi yapan da var, kötü niyetli kullanan da var” diyen Gönül, doğrudan hisse pazarlayan hesapların farkında olduklarını ve takip ettiklerini söyledi. Gönül, “İlgili şahıs menfaat temin ettiyse hakkında idari para cezası uyguluyoruz, suç duyurusunda bulunuyoruz. Son aşama uygulanabilecek tedbir ise sosyal medya hesabının kapatılmasıdır” dedi.

Borsada T+1 ve T+2 Anlamı Nedir? - Parafesör“Sosyal medya mecralarında gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların, grup içerisinde hisselere oluşturdukları talep sayesinde sahip oldukları hisseleri satarak menfaat temin ettiklerini de tespit ettik” ifadelerinde bulunan Gönül, şu açıklamalar yer verdi:

“Gruplar içerisinde yatırımcıları yönlendirenlerin “al” yönünde verdiği tavsiye ile eş anlı olarak kendilerinin veya ilişkili olduğu kişilerin, sahip olduğu hisseleri yüksek fiyattan satarak menfaat elde ettiği, böylelikle yatırımcıları zarara uğrattığını da gördük.

En İyi 10 Borsa Takip Uygulaması - MobKritik"KREDİ ÇEKİP BORSAYA KESİNLİKLE GİRMEYİN"

O nedenle sosyal medyada bu ve benzeri paylaşım yapanlara güvenmeyin, itibar etmeyin, onları dikkate almayın. Eğer borsayı bilmiyorsanız, profesyonel kurumlara danışın, onlar sizi yönlendirsin. Kısa vadede işlem yapıyorsanız da kredi çekip borsaya kesinlikle girmeyin.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.