Bol yağışlar baraj seviyelerini ne kadar yükseltti 'İSKİ verileri paylaştı'

Bol yağışlar baraj seviyelerini ne kadar yükseltti 'İSKİ verileri paylaştı'
Kurak yaz aylarının baraj seviyelerini aşağı çekmesi son yağışlarla tersine döndü. Baraj doluluk oranlarında artış gözlendi.

Barajların doluluk oranlarında son aylarda yaşanan kuraklık sebebiyle düşüşler yaşanması ve yüzde 16 seviyelerine kadar gelmesi endişelendirmişti. Son yağışlar yüzdeyi yükseltti.

YAĞIŞLAR BARAJ DOLULUK ORANLARINI ARTIRDI

Mevsim normallerinin üzerinde görülen hava sıcaklıkları son aylarda baraj seviyelerini olumsuz etkiledi. Yüzde 16 seviyeleriyle neredeyse dibi gören baraj doluluk oranları, son günlerde bol yağışların yaşanmasıyla arttı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’nin paylaştığı verilere göre 11 Kasım 2023 tarihinde yüzde 16,18 seviyelerinde ölçülen doluluk oranları bir haftalık yağışlar sonucu 17 Kasım 2023 tarihinde yüzde 17,47 seviyelerine çıkmıştı. Peki, son veriler neyi gösteriyor? 30 Kasım tarihinde paylaşılan veriler bize ne söylüyor?

barajjjjjjj.jpg

İSKİ tarafından paylaşılan son verilere göre aybaşında yüzde 16 seviyelerine kadar gerileyen baraj doluluk oranları son yoğun yağışlarla birlikte yüzde 25’i geçti. Yağışlarla birlikte baraj doluluk oranı bir günde yüzde 5,4 arttı.

Son İSKİ verilerine göre ortalama baraj doluluk oranı yüzde 31.03 oldu.
Azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmindeki baraj ve göletlerde su miktarı ise 269 milyon 51 bin metreküp olarak ölçüldü.

BARAJLARI BESLEYEN DERELER GÜRÜL GÜRÜL AKTI

Öte yandan İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, sosyal medya hesabından bir videoyla Büyükçekmece Gölü'ne su taşıyan Hamza Deresi'nin göle kavuştuğu noktayı paylaştı. Çelikdelen, şu ifadeleri kullandı:

“Büyükçekmece Gölü'ne su taşıyan Hamza Deresi'nin göle kavuştuğu nokta an itibariyle. Evet yağmurda yaşam kalitemiz biraz düşüyor, konfor alanımızın dışına çıkıyoruz ama, barajlarımızı dolduran derelerimizin gürül gürül su taşıması hepimizi sevindirsin”

barajjj-ibb-iski-genel-mudur-yardimcisi-begumcelikdelen.jpg

30 KASIM BARAJ DOLULUK ORANLARI

İSKİ’nin verilerine göre, 30 Kasım 2023 Perşembe baraj doluluk oranları şu şekilde:

baraj1.jpg

baraj2.jpg

baraj3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.