Boğaziçi Üniversitesi en iyi üniversiteler listesinde 200 sıra birden yükseldi

Boğaziçi Üniversitesi en iyi üniversiteler listesinde 200 sıra birden yükseldi
Uluslararası yüksek öğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Quacquarelli Symonds’in (QS) hazırladığı "Dünya Üniversiteler Sıralamasının" 2024 yılına dair değerlendirmesinde, Boğaziçi Üniversitesi; geçen seneki performansını yaklaşık 200 sıra ilerleterek 514. oldu.

Londra merkezli QS, "Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024"ü yayımladı. 104 ülkeden yaklaşık 3 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği listede Boğaziçi Üniversitesi, dünya sıralamasında 514’üncü sıraya yükseldi. Boğaziçi Üniversitesi böylelikle, son beş yıl içindeki en iyi performansını kaydetti.

SIRALAMADA 9 AYRI KATEGORİ YER ALIYOR

QS üniversiteler sıralaması, "akademisyen başına düşen atıf", "akademisyen/öğrenci oranı", "uluslararası araştırma ağlarındaki görünüm", "uluslararası öğrenci oranı", "uluslararası akademisyen oranı", "mezun istihdamı", "sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetler", "işverenlere göre saygınlık" ve "akademisyenlere göre saygınlık" alanlarından oluşan 9 kriterin farklı oranlarda dikkate alınmasıyla oluşturuluyor.

"2019'DAN BU YANA EN YÜKSEK SIRALAMAYI ELDE ETTİK"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bu yıl yükselen performansa dikkat çekerek QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024 ile ilgili şu sözleri kaydetti:

“Bu sene dünyada 514. sıraya yükselerek, ilk yüzde 35’lik dilimde yer aldık. Ancak Boğaziçi Üniversitesi olarak bunu yeterli bulmuyoruz. Türkiye’nin lider üniversitesi olarak ilk 200, hatta ilk 100’ü hedeflememiz gerekir. Ancak sadece üniversite sıralamalarında daha yüksek sıralar elde etmeyi kastetmiyorum. Başta ülkemize, ardından dünyaya daha fazla katma değer sunmak, istihdam ve sürdürülebilirlik gibi tüm alanlarda en iyisini ortaya koymak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.