Birlik Sağlık-Sen "Sağlığımız için denetim şart"

Birlik Sağlık-Sen "Sağlığımız için denetim şart"
Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Tarım ve Orman Bakanlığı ile belediyeler tarafından yapılan gıda denetimlerine Sağlık Bakanlığı’nın da katılması gerektiğini anlattı.

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kurban Bayramı’nda denetimlerin önemine işaret ederek, Tarım ve Orman Bakanlığı ile belediyeler tarafından yapılan gıda denetimlerine Sağlık Bakanlığı’nın da katılması gerektiğini söyledi. Doğruyol “Bunların başında pet şişeler içerisinde bulunan sular ve diğer içecekler geliyor. Sıvı içecekler güneşle temas etmemesi gerekirken bugün her bakkalın, her marketin önünde pet şişelerin içerisinde güneş altında duran pet şişe bulunmaktadır. Kanserin en önemli sebeplerinden bir tanesi budur” dedi.

KURBAN ALANLARINDA SAĞLIK BAKANLIĞININ DENETİMİ ŞART

Kurban Bayramı nedeniyle denetimlerin önemine dikkat çeken Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'nın gıda denetimleri konusunda mutlaka müdahil olması gerektiğini söyledi.

Gıda denetimlerini oldukça önemli olduğunu aktaran Ahmet Doğruyol, “Kurban kesim alanları ve etlerin saklama koşulları vatandaşlarımızın sağlığı için önem arz etmektedir. Bu denetleme mekanizması Tarım Bakanlığı ve belediyelerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu saklama koşullarının ve hayvan kesim alanlarının mutlaka ve mutlaka hijyenik koşullara ve genel itibarıyla kurallarına uyması gerekir. Sağlık Bakanlığı'nın gıda denetimleri konusunda mutlaka müdahil olması gerekir, çünkü en teşkilatlı yapı Sağlık Bakanlığı'ndadır. Her ilçede bulunan ilçe sağlık müdürlüklerimizde bulunan çevre sağlığı teknisyenlerimiz 2004 yılından önce gıda denetimlerine müdahillerdi ancak 2004 yılından sonra bu yetki Tarım Bakanlığı’na devredilmiştir. Ancak Tarım Bakanlığı'nın elindeki personel eksikliğinden dolayı gıda denetimlerimiz maalesef istenilen seviyelerde yapılamamaktadır” diye konuştu.

GÜNEŞ ALTINDA DURAN PET ŞİŞE TEHLİKESİ

Vatandaşın kanser olmasına sebep olacak pek çok gıdanın şu an piyasada olduğuna dikkat çeken Doğruyol, “Bunların başında pet şişeler içerisinde bulunan sular ve diğer içecekler geliyor. Sıvı içecekler güneşle temas etmemesi gerekirken bugün her bakkalın, her marketin önünde pet şişelerin içerisinde güneş altında duran pet şişe bulunmaktadır. Kanserin en önemli sebeplerinden bir tanesi budur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.