Birinci sınıfa yükselme incelemesine alınacak mülki idare amirleri açıklandı

Birinci sınıfa yükselme incelemesine alınacak mülki idare amirleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı 2023 yılında birinci sınıf mülki idare amirliği incelemesine tabi tutulacak mülki idare amirleri listesini açıkladı.

Serdar KULAKSIZ / KAMUSON HABER

İçişleri Bakanlığı birinci sınıf mülki idare amirliği incelemesi ile ilgili olarak birinci sınıfa yükseltilme incelemesine tabi tutulacak mülki idare amirleri listesini yayımladı. Listeye göre 33 mülki idare amiri birinci sınıfa yükseltilme incelemesine tabi olacak.

BİRİNCİ SINIF İNCELEMESİNE ALINACAKLARIN BELİRLENMESİ

MADDE 13 – (1) Her yıl 30 Kasım tarihi itibariyle kaymakam adaylığı dahil Mülki İdare Amirliği Hizmetleri sınıfında fiilen onbeş yılını dolduran ve kazanılmış hak aylıkları birinci derecede olan personelin birinci sınıf incelemesine tabi tutulacağı hususu Genel Müdürlükçe Bakanlık internet sitesinde en geç 1 Temmuz tarihi itibarıyla ilan edilir.
(2) Listede ismi bulunmayanlar onbeş gün içerisinde Genel Müdürlüğe başvurarak yeniden inceleme talep edebilirler. Genel Müdürlük bu talepleri bir ay içinde sonuçlandırır. Bu suretle kesinleşen liste birinci fıkrada belirtilen usulle ilan edilir.
(3) Hazırlık Komisyonu, incelediği her dosya için bu Yönetmelikte yer alan değerlendirme ölçütleri çerçevesinde tespit edilen bilgileri içeren bir tutanak ile düzenlenen tutanakların tümünde yer alan bilgileri özet olarak içeren liste tanzim eder.

ENCÜMEN DEĞERLENDİRMESİ VE KARAR
MADDE 14 – (1) Encümen, Hazırlık Komisyonu tarafından tanzim edilip Genel Müdürlükçe sunulan listeyi, tutanakları ve özlük dosyalarını inceleyerek değerlendirmesini yapar.
(2) Encümen, birinci sınıfa yükselme şartlarını haiz olduğunu tespit ettiği personelin, Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltilmesine 30 Kasım tarihi itibariyle karar verir. Karar ile sicil numarası sırasına göre düzenlenmiş olan karar eki liste Resmî Gazete’de yayımlanır, ayrıca ilgililere de tebliğ edilir.
(3) Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltilme şartlarını taşımayanlar ile yeterli başarı puanı alamayanların durumu da Encümen tarafından karara bağlanır. Encümenin bu kararları gerekçesi ile birlikte ilgililere tebliğ edilir. Bu kararlar Resmî Gazete’de yayımlanmaz.

bakanlik-aciklama.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.