Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Birileri buna 'Dur' demeli

Ülke Teksas'a döndü. Kasetler ortalıkta uçuşuyor. Çetelere baskınların önü arkası kesilmiyor. Bu da yetmezmiş gibi ihale vermeyen yöneticiye kurşun yağdırılıyor. Son olarak da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık hedef seçildi.

Bu saldırı  şöyle gerçekleştirildi: Trabzon'da sabah saatlerinde belediye binası önüne giden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a makam aracından indikten sonra bir kişi tarafından silahla ateş edildi. Belediye binası yanındaki bankamatiklerin bulunduğu alandan ateş eden şüphelinin silahından çıkan kurşunlardan 4'ü belediye binasına, biri de bankamatiğe isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için emniyet güçlerinin başlattığı soruşturma devam ediyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli olay yerine giderek Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırı olayının sabah saat 08.00 civarında, Başkan Bıyık'ın belediye binasına gireceği sırada meydana geldiğini söyledi. Belediye binasına isabet eden kurşunların, olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelendiğini belirten Ustaoğlu, "Çok şükür belediye başkanımıza isabet eden herhangi bir mermi yok. Tüm ekiplerimiz şu an detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede faili bulacağız" dedi. Ustaoğlu, görgü tanıklarının ifadesine başvurulduğunu, olay yerinin etrafındaki kamera kayıtlarının  incelendiğini ifade ederek, "Tüm detaylarıyla arkadaşlarımız incelemeleri yapıyor. İnşallah en kısa sürede faili bulacağız. Kimlikle ilgili net bir bilgi yok." diye konuştu.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık da, yorum yapmadan yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Belediye önünde aracından inerken telefonla görüşme yaptığını dile getiren Bıyık, "Çok da konunun farkına varmadım. Sadece silah sesi ile karşımdaki camın patladığına şahit oldum. Geriye döndüğüm sırada fail kaçıyordu. Konuyla ilgili bilgi sahibi değilim. Biz de bekliyoruz" ifadesini kullandı. Bıyık, bir gazetecinin 'herhangi bir tehdit alıp almadığına' ilişkin sorusu üzerine, "Bariz bir durum var, ama kendimize göre şüphelerimiz var. Emniyetle paylaşacağız inşallah" dedi.

Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise, saat 08.40 sıralarında Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a Belediye Binası önünde aracından indiği sırada silahlı bir saldırı meydana geldiği belirtildi. Ölen ya da yaralanan olmayan saldırı ile ilgili çok yönlü araştırma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Görgü tanıklarının ifadeleri ve olay yerindeki kamera kayıtları ışığında eşkali belirlenen faili arama çalışmaları hemen başlatılmıştır. Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesine yer verildi.

Görüntülerde, Bıyık'ın bankamatiklerin bulunduğu alanda duran aracından cep telefonu ile konuşarak indiği, aracın biraz gerisinde bekleyen kişinin 5 el ateş ettikten sonra kaçtığı görüldü.

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Bugün kalleşçe bir suikast girişimi ile karşı karşıya kaldım. Allah'ın izni ile yara dahi almadım" ifadesini kullanan Bıyık, şunları kaydetti: "Saldırının direkt öldürmek amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Ben devletimizin azametine ve hukukun üstünlüğüne her zaman inanmış bir Türk evladıyım. Güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarımız konuyla ilgili tahkikatı derinlemesine sürdürüyor. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkacağına ve suçluların adalet önünde hesap vereceğine yürekten inanıyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, partisinin Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a silahlı saldırıya ilişkin  belediye başkanıyla görüştüklerini ve tam olarak ne olduğuna dair fikirlerinin bulunmadığını dile getirdi. Bu tür saldırıların Türkiye'de çok olağan hale geldiğini söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Asıl sorgulanması gereken budur. Bu tür olaylarda faillerin bulunup, 'Bu nedir'in cevabının alınamayacağı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Benim evim basıldı, failleri beraat etti. Sayın Kılıçdaroğlu lince uğradı, failleri beraat etti. Şimdi böyle bir Türkiye'de Yomra Belediye Başkanı'mızın hem de kurşunla karşılaşması çok çok vahim bir hadisedir. Allah korumuş, canına bir şey olmamış. Herkes adına ve İYİ Parti Genel Başkanı olarak söyleyeceğim şudur; bir eski İçişleri Bakanı olarak; hem hakimlere, hem savcılara, hem kolluk güçlerinin yöneticilerine, siyasilere sesleniyorum. Her bir vukuat, linç, baskın, haksızlık hukuki olarak ortada bırakıldığı zaman, takipsizlik verildiği, hiçbir hukuki ceza verilmediği zaman yarın insanlar sokakta gezemez hale gelir ve nitekim öyle. Bir başka şey daha olur, bu devran döndüğü zaman bu konunun arkasında durup hukuku işletmeyenler, benzer durumlarla karşı karşıya kalırlar. Türkiye kabile devleti haline döner. Dolayısıyla devlet insanlığının, devleti yönetmenin ciddiyetinin önde olması gerekiyor. Ben bugün Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum. Bu tür olayların önünün kesilmesi için yapanın yanına kâr kalmaması gerekiyor."

Evet; fazla söze gerek yok. Saldırı kime yapılırsa yapılsın, hangi parti hedef alınırsa alınsın kınanması gerekir. Biz de saldırıyı kınıyor, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun diyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları