Bir döneme damgasını vurmuştu 'Ünlü telefon devinin ismi değişiyor'

Bir döneme damgasını vurmuştu 'Ünlü telefon devinin ismi değişiyor'
Bir zamanlar sektöründe lider marka olan Nokia, artık cep telefonları pazarında yeni bir isimle yoluna devam etme kararı aldı.

Akıllı telefon çağına geçişle birlikte zorlu bir dönem yaşayan firma, eski zaferini yeniden yakalamak için çaba harcıyor.

Finlandiya menşeli cep telefonu üreticisi HMD Global, meşhur Nokia cep telefonlarının üreticisi olarak biliniyor.

İkonik Nokia cep telefonlarının üreticisi Finlandiyalı cep telefonu üreticisi HMD Global, kendi adı altında yeni bir ürün serisi başlatmayı planladığını duyurdu.

Bir zamanlar cep telefonunda 1 numaraydı! Nokia tarihe karışıyor - Ekonomi Haberleri

Ancak tanıtım videolarında Nokia ismine atıfta bulunulmaması, markanın akıllı telefon pazarında bir süre daha görünmeyeceğini işaret ediyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir tanıtım videosunda şirket, "tüm zamanların klasiklerini" alıp onlara "modern özellikler" ekleyeceğini ve tasarımlarını yenileyerek müşterilerine HMD markası altında "yeni-staljik dumbphones" olarak tanımladığı ürünleri sunacağını söyledi.

Nerede O Eski Güvenilir Telefonlar? • Bigumigu

BİR DÖNEMİN GÖZDE MARKASIYDI

Finlandiya menşeli telekomünikasyon şirketi Nokia'nın imzasını taşıyan cep telefonları, markanın hakimiyeti akıllı telefon çağının başlangıcına kadar sürdü.

2011 yılına kadar dünya genelinde en çok tercih edilen cep telefonları arasında yer alıyordu.

Nokia, 2014'te telefon bölümünü Microsoft'a devretti ve Microsoft, kısa bir süre içinde bu markayı sonlandırdı.

Nokia'nın birkaç eski çalışanı tarafından kurulan HMD, 2016 yılında Microsoft cep telefonu işini satın alıp markayı yeniden canlandırana kadar Nokia telefonların öldüğü düşünülüyordu.

HMD Global'in CEO'su Jean-Francois Baril geçen yıl yaptığı açıklamada, Microsoft ile lisans anlaşmasının 2026'da sona ermesi nedeniyle HMD markalı ürünlerin Nokia ürünleriyle bir arada var olacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.