Binlerce Türk sınır dışı edilecek 'Avrupaya giderken bir daha düşünün'

Binlerce Türk sınır dışı edilecek 'Avrupaya giderken bir daha düşünün'
İki Avrupa ülkesinin, binlerce Türk’ü sınır dışı edeceği kesinleşti.

İki Avrupa ülkesi, kaçak göçmenler ile ilişkin flaş bir karara imza atarak binlerce Türk’ü sınır dışı edeceğini açıkladı.

Almanya ve İngiltere kaçak göçmenler ile ilişkin keskin bir karar verdi. İki ülke, kaçak gelen ve 'iltica hakkı olmayanların' hızlıca sınır dışı edilmesini öngören yasaları meclisten geçirdi. Kararda, İngiltere’ye kaçak giden Türkler, ilticaları reddedildikten sonra ülkesi geri almazsa, Ruanda’da kurulacak kampa gönderilecek. Orada sınır dışı edilen diğer ülke vatandaşları ile birlikte yaşamlarını sürdürecek.

turk.jpg

BİNLERCE TÜRK SINIR DIŞI EDİLECEK

Almanya, 'hızlı ve kolay sınır dışı' durumuyla yasa değişikliğini kabul etti. İngiltere ile birlikte ilk etapta toplam 50 bin Türk’ün sınır dışı edileceği belirtiliyor.

Türkler yüzde 87 oranıyla ilticaları en çok kabul edilmeyen kişiler arasında yer alıyor. Şu anda iki ülkeden sınır dışı bekleyenlerin toplam sayısı ise 60 bini aştığı söyleniyor. Almanya’nın Ruanda veya Doğu Avrupa kampları ise AB ile varılan anlaşma neticesinde, 2026’da hizmete açılacak.

Alman Federal Meclisi’nden dün kabul edilen ve İltica Yasası ile sınır dışı etme durumlarını düzenleyen değişiklik, şimdiye kadarki uygulamalarda büyük değişikliğe imza atıyor. Değişiklikler, polisin karşılaştığı sorunlara çözüm olması için yapıldığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.