Binlerce işçiyi ilgilendiriyor 'Refah payında yüzde yüz artış talebi

Binlerce işçiyi ilgilendiriyor 'Refah payında yüzde yüz artış talebi
Kamu işçilerinden ek zam talebi.

Kamu işçileri, Mayıs ayında yapılan Kamu Toplu İş Sözleşmesi'nden bu zamana kadar artan ücret farkları için ek zam talebinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kamu işçilerine taleplerini iletti.

TÜRK-İŞ, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolu'nda değişikliği taleplerini Bakan Işıkhan'a iletildi. Bu taleplerin içerisinde, "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi" ve "kamu işçisine refah payı verilmesi" yer aldı.

yurtdisi-isci.jpgKAMU İŞÇİSİ İÇİN REFAH PAYI PAZARLIĞI

SSK, Bağ-Kur emeklilere zammın kesinleşmesinin ardından Türk-İş, Bakan Vedat Işıkhan'la görüşerek 700 binden fazla kamu işçisi için refah payı talebinde bulundu.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Yılın ilk 6 ayında yüzde 45, ikinci altı alında yüzde 15 artış yapılmıştı. Bir elektrik işçisiyle teknisyen arasında yaklaşık 18 bin lira ücret farklılığı var" diye konuştu.

Kamu işçilerini talebi sonrasında Bakan Vedat Işıkhan işveren sendikası TÜHİS'le görüşecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kamu işçilerine 2024'te yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 26 Ocak, ikinci yarısı ise 5 Nisan ayında gerçekleşecek.

ekran-goruntusu-2024-01-23-100927.png

Devlet ve devlete bağlı yerlerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödeme tarihlerini belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu karar kapsamında, kamu işçilerine 2024'te verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 26 Ocak'ta, ikinci yarısı 5 Nisan'da ödemesi yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum