Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Binboğalar Efsanesi -3-

Yazımızın son bölümü...

"O İNSANLAR NEREDE ŞİMDİ?"

"İbrahim Seten ve tayfası. 'Mehmet Baransu sonuna kadar haklı' diyor. Mehmet Baransu nerede İbrahim Seten? İsmail Er senin de var tweetin. Mehmet Baransu nerede? O gariban insanları cezaevine attıran kişi nerede şimdi? Aynı arkadaş Beşiktaşımıza üçlü çektiriyor. Kime çektiriyor? Haine! Mehmet Aslan, Mehmet Baykan'ı arayıp da getirmek istiyor diyen sen misin? Ne yazıyor orada? Mehmet Aslan'ın safı belli. Ne okuyor? Zaman Gazetesi. Mehmet Aslan şimdi Zaman Gazetesi yok, Mehmet'i de al yanına oraya git. Sayın Cumhurbaşkanı, o zaman Başbakan, mitinglere gidiyor ya! Sesi kısılmış. Şimdi tweet atıyor, 'Bu nasıl ses böyle' diyor, sen kimsin, şu anki Cumhurbaşkanımızla alay ediyorsun. 251 kişiyi şehit etmiş şefine yalakalık yapıyorsun."

"22 Temmuz'da fesh ettiler. Servet Yardımcı'nın üzerine bıraktılar. Medyaya yansıttılar, 'Hoca kavga etti biz feshediyoruz' diyor. Fatih Hoca haklı olarak 'Ne olacak benim sözleşmem var' diyor. Haklı mı, haklı. Bunların hepsini Seten grubu yapıyor. TFF bir sözleşme yapıyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu kararında ne diyor? Federasyonumuz ile Fatih Terim arasında imzalanan sözleşmenin 6. maddesi uyarınca feshedilmesine, tebligatın buna uygun derhal yapılmasına karar verilmiştir. 6. madde ne diyor? İşbu sözleşme Türkiye Futbol Direktörü tarafından, yani Fatih hocamız tarafından feshedildiği takdirde 1,5 milyon Euro ödeyecek. Federasyon tarafından feshedildiğinde tazminatı Türkiye Futbol Direktörüne ödemekle yükümlüdür diyor"

"NE İSTİYORSUNUZ, KAOS MU?"

"Mahkemeyi kaybetmek pahasına işi hallediyorlar. Buradan 3,5 milyon Euro gidiyor. Şimdi hocayı yiyorlar. Dünya Şampiyonası devam ediyor. Sonra alzheimer birden bire düzeliyor. Bakın çeteye bakın. Seten diyor ki, 'Tweette Lucescu inşallah değildir' dedim diyor. Sonra topu Galatasaray'a atıyor. İbrahim Seten millî takımı Lucescu'ya veriyor. Bu İbrahim Seten bir tweet daha atıyor, Yıldırım Bey'le 1,5 yıl önce yollarımız ayrıldı, hiç satmadım diyor. Sonra da tehdit ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız için 'burnundan kıl aldırmayan Başbakan' diyor. O yüzden dün A Spor'a söylediğim oydu. Geçin 2011'i şike işleri. Nihat Bey '2011'den sonra şike olmadı' deme yahu. Ne istiyorsunuz siz kaos mu? Hayatımda şikeye karışmadım, kimsenin ahlakıyla, namusuyla uğraşmadım. Recep Tayyip Erdoğan'ın yakını olmaktan, Fenerbahçeli olmaktan gurur duyarım. Bu işlerden kurumum zarar görecekse bir dakika durmam."

"ÇETE ÖRTBAS EDİYOR"

"Siz yanlış ülkede yaşıyorsunuz. Siz Pensilvanya'da yaşayacaksınız. Hatırlayın, statlarda sayın Cumhurbaşkanına binlerce kişi hakaret etmedi mi, utanmadan. İşte bunlar yaptı bunu. Futbolcu ceza alır, kulüp ceza alır 'Beyefendi dedi' derler. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Yok Rıdvan Dilmen sezonuymuş! Öldükten sonra da koymasınlar, istemem. Sayın Maliye Bakanımız Berat Bey'den rica ediyorum. Ben de dahil olmak üzere lütfen bütün gazetecilerin hesaplarına girin. Bir MİT raporu var. Hiç utanmadan sıkılmadan çete örtbas ediyor. İftira raporudur bu. En büyük iftirayı MİT'e atmışlardır. Yarın adliyeye çağırırlarsa keyifle giderim. Tüm seyircilerimiz hakkını helal etsin."

Peki hemen hemen bu açıklamaların üzerinden iki ay geçti, süreçte ne oldu? Sadece ekranlardan isimleri geçen bazı kişiler Rıdvan Dilmen'i mahkemeye verdim dedi o kadar. Kimin, kimi mahkemeye verdiğini kimse net bilmiyor çünkü ağızdan söylenen bir söz var. Bu açıklamaların ardına düşen, araştıran var mı? Ya da Spor Bakanlığı, TFF başkanlığı bu konuyla ilgili araştırma başlattı mı? Emniyet birimleri, adalet sistemi bu açıklamalar üzerine harekete geçti mi?

Tüm bu soruların cevabı eğer "Evet" olsaydı sanırım her şeyi "Sağır Sultan bile duyardı"...

Beğenmediğin, ti'ye aldığın Teksas'da bile adalet sistemi var, bizde ise...

İnsanlar yaşadığı ülkede adalet sistemine karşı bir güvensizlik duygusuna kapılırsa, benim başıma bir şey gelse hangi adalet beni kurtaracak diye düşünürse, gelecekle ilgili tüm iyi düşüncelerini kaybeder, karamsarlığa kapılır, yaşama umudu biter.

Futbol bizim ülke olarak hep üstünü örttüğümüz, gizlediğimiz iç dünyamızın dışa yansımasıdır.

İşte! Hep birlikte yaşadık bu olayı, açıklamayı yapan da, açıklamanın içinde adı geçenler de hâlâ ekranlarda çıkıp futbol adına yorum yapıyor, belli yerlere havada kelime sıkıyorlar, yani kısacası hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar. Peki bunları dinleyen masum futbolseverler ne yapıyorlar, onlar normal hayatlarına devam edebiliyorlar mı?

Çukurova'nın umudunu kaybetmiş yörükleri gibi değil miyiz?

Düşünüyoruz eski günleri. İskandan önce, geride kalmanın hüznü ile...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları