Bilim insanları kötü anıların keşfedilen proteinle silinebileceğini açıkladı

Bilim insanları kötü anıların keşfedilen proteinle silinebileceğini açıkladı
Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bilim insanları kötü anıların silinmesine yardımcı olacak bir protein keşfetti.

KÖTÜ ANILAR ARTIK SİLİNEBİLECEK! TARİHİ BULUŞ

Webtekno’de yer alan bilgilere göre, Cambridge Üniversitesi’ndeya yapılan bir araştırma tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Bilim insanları istenmeyen olayların hafızadan silinmesine yardımcı olabileceği düşünülen bir protein keşfetti.

DİZ KAPAĞINDAKİ PROTEİN KÖTÜ ANILARI SİLECEK

Bilim insanları diz kapağında bulunan bir proteinin hafızada yer edinen kötü anıların değiştirilerek travma sonrası kaynaklanan stres bozukluğu rahatsızlığının tedavi edilebileceğini düşünüyor. Yapılan çalışmada, kalp rahatsızlıklarında kullanılan bir ilacın bu protein yapısını değiştirmeye yardımcı olduğu fark edildi. Araştırmacılara göre proteinin yapısı bozulursa hatıralar değiştirilebilir hale gelebiliyor.

Ancak bunun yalnızca proteinin parçalanmasıyla mı yoksa daha derin bir reaksiyonunla mı gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Ancak bu keşif, bilim kurgu filmlerinde olduğunu gibi insanların istediği anılarının silinmesini sağlayabilecek bir yöntem değil. Araştırmacılar hayvanlar üzerinde test yaparak hafızanın değiştirilmesini sağlayacak faktörleri belirlemeyi ve bu faktörler ile bir tedavi gerçekleştirmeyi düşünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.