Bilgisayar kullanıcılarına kötü haber 'Adobe Türkiye'ye ciddi zam kapıda

Bilgisayar kullanıcılarına kötü haber 'Adobe Türkiye'ye ciddi zam kapıda
Adobe Türkiye fiyatlarına yüzde 308 oranında zam geleceği duyuruldu.

Adobe, Creative Cloud kullanıcılarına gönderdiği mesajlarla birlikte, 5 Mart itibarıyla Türkiye'deki abonelik fiyatlarında önemli bir artış yapacağını duyurdu. Yapılan zamla birlikte, Adobe Creative Cloud yıllık abonelik fiyatı 10.350 TL'ye yükselecek.

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada, dünya genelinde Photoshop, Illustrator, InDesign ve Premiere Pro gibi yaratıcı masaüstü ve mobil uygulamalara erişimi sağlayan ve projelerin bulut ortamında saklanmasını mümkün kılan Creative Cloud hizmetine bir zam yapılacağı bildirilmişti.

YÜZDE 308 ZAM

Adobe, Türkiye'deki bazı Creative Cloud kullanıcılarına bilgilendirme mesajları göndererek 5 Mart itibarıyla Türkiye fiyatlarına zam yapılacağını belirtti. Yurt dışındaki abonelik fiyatına yüzde 9 oranında zam yapılırken, Türkiye'deki fiyatlara ise tek seferde yüzde 308 gibi ciddi bir artış yapıldı.

Yeni fiyatlar şu şekilde olacak:

Aylık abonelik: 777 TL (Eski fiyat: 190 TL)

Yıllık abonelik: 10.350 TL (Eski fiyat: 2.290 TL)

Yine de, yeni fiyatlar, yurt dışı fiyatlarına kıyasla hala uygun görünüyor. Ancak, hobi amaçlı kullanıcılar için aylık 777 TL'lik ücret yüksek olabilir.

Bu ciddi oranda fiyat artışının nedeni, Adobe'un küresel zammı ve dolar kurundaki değişimler Türkiye fiyatlarına yansıtılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.