Beyazlıklardan şikayetçiyseniz bu taktikler işinize yarayabilir Ahşap masalardaki lekeleri yok ediyor

Beyazlıklardan şikayetçiyseniz bu taktikler işinize yarayabilir Ahşap masalardaki lekeleri yok ediyor
Evlerde sıklıkla kullanılan ahşap masalarda kolayca beyaz ve kalıcı lekeler oluşabiliyor. Peki, hangi yöntemlerle lekelerden tamamen kurtulabiliriz? İşte detaylar...

Ahşap masaların üzerinde sıcak bardak, tencere veya tava gibi nesnelerin bıraktığı beyaz iz lekeleri nasıl geçer? Bu sorunun birkaç farklı çözüm yolu var. İşte bunlardan bazıları:

Kolonya ve çakmak yöntemi: Bu yöntem için ihtiyacınız olan malzemeler sadece kolonya ve çakmak. Yanık izinin üzerine biraz kolonya dökün ve çakmakla yakın. 3-5 saniyelik küçük bir alevden sonra lekeler ortadan kalkacaktır. Kolonyayı çok fazla dökmeyin ve büyük yanık izleri için bu yöntemi kullanmayın. Ayrıca masadaki yanık kokusunu deterjanlı bir bezle silerek dağıtabilirsiniz.

Ütü ve bez yöntemi: Gerekli malzemeler ütü ve pamuklu bir kumaş. Lekeye sahip ahşap eşyaların üstüne pamuklu bir kumaş örtün. Üzerine de buharsız sıcak ütüyü koyun. 1-2 saniye bu şekilde bekletin. İz tamamen gidene kadar yapılan yöntemi uygulamaya devam edin.

f0d53e3428c4debf02d9738e0681bfb5.jpg

Çay yöntemi: Bu yöntem için ihtiyacınız olan malzeme sıcak olmayan ve şekersiz çay. Çayı, yumuşak dokulu bir bezle ıslatarak cilalı eşyalarınızın lekeli tarafını silmelisiniz. Devamında kuru yumuşak bir bezle alanı iyice ovalayın ve parlatın. Lekelenme çok derin değilse, yüzeydeki oluşan izin azalacağını göreceksiniz.

Yağ yöntemi: Bunun için gerekenler malzeme çay ağacı yağı veya okaliptüs yağı. Herhangi bir temizlik bez üstüne birkaç damla yağ sürün. Bu bezi izin üzerine sürtün. Lekeyi çıkarmak için izi bu bezle ovalayın. Yüzeyde hiç yapışkanlı kalıntı kalmayınca yüzeyi sabunlu su ile yıkayın.

Bu yöntemlerden herhangi birini deneyerek ahşap masalarınızdaki iz lekelerinden kurtulabilirsiniz. Ahşap yüzeylerinizi korumak için sıcak nesneleri koymadan önce altlarına bir peçete veya bez koymayı unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.