Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Beyaz piramitlerin ardındaki gerçekler

Pramitlerin gizeminden söz açarken, Orta ve Güney Amerika'da Mayalar, Aztekler, İnkalar ile Afrika'da Mısırlılar tarafından yapılan piramitleri sizlere anlatmış Orta Asya'da da atalarımız Türkler tarafından yapılan benzer yapılar olduğunu söylemiştim. Bugün sizlere, Orta Asya'daki piramitlerden söz edeceğim.

Aslında Orta Asya'daki bu yapılar; uzun yıllar Çin'deki Han Çinlileri tarafından inşa edilmiş piramitler olarak kabul edildi. Bunlar, uzun yıllar erken Çin İmparatorluğu'nun yöneticilerini ve akrabalarını barındıran höyük, mozale ve tümülüs benzeri anıt mezarlar olarak kabul edilmişti.

Çin'in orta kesimindeki Şaanşi eyaletinin başkenti Şian kentinin 100 kilometre yakınında bulunan piramitler uzun yıllar gizemini korudu.

Türk bilim insanları, Çin'deki Türk piramitlerinin içine geçtiğimiz yıllarda girmeyi başardı ve yasaklı bu piramitlerin içini görüntüledi. Bu pramitlerden birinin içinde bulunan mezar odasında yerde boyu iki metreye yakın bir mumya, mumyanın başında bulunan bir kayada çeşitli işaret ve yazıların yanı sıra ay yıldız, kurt başları dikkat çekti. O zaman Çin yönetiminin uzun yıllar buraları dünyaya niçin kapattığı da bu şekilde anlaşıldı.

Bunun duyulması üzerine; Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan "Çin piramitleri"nin adı  değişerek "Türk piramitleri" adını aldı. İşte bu buluşun keşfi konusunda birçok uzayla da ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Aslında Mısır'la Orta ve Güney Amerika'daki piramitlerle ilgili olarak da bu konuda ortaya atılmış pekçok iddia vardı.

Aslında "Türk piramitleri"nin ortaya çıkması konusu bir hayli geçmişe dayanıyor. Bunların arasında en yaygın olanı ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussman'ın Hindistan'dan Çin'e uçarken piramitleri gördüğüne dair iddialar ortaya atmasıyla başladı. Ancak uzun yıllar James Gaussman'ın bu iddiasını doğrulayacak bir kanıt bulunamadı.

Gaussman'ın iddialarının aslında Trans World Havayolları'nın Uzak Doğu yöneticisi Binbaşı Maurice Shehan'a ait olduğu iddiası da ortaya atılmıştı. Gaussman'ın bölgedeki piramitleri görmesinin ardından Alman araştırmacı yazar Hartwig HausDorf'un bölgeye gittiğini ve piramitler hakkında birçok materyal topladığı biliniyor. Piramitlerin sayısının irili ufaklı 100 civarında olduğu belirtilirken, söz konusu piramitlerin kime ait olduğu ve içindekiler hakkında kesin bilgi bulunmuyordu. Uzun yıllar pramitlerin bulunduğu yer yasaklı bölge olarak biliniyor ve çevrede görüntü alınmasına Kızıl Çin yönetimi tarafından izin verilmiyordu. Çin'in, bu piramitleri gizlemek için üzerlerine toprak döküp ağaçlandırdığı da söyleniyordu. Ağaçlandırma sonrası oluşan bu yerin piramit değil höyük olduğunu iddia eden Çinliler, bölgeye araştırmacıların girmesine asla izin vermiyorlardı

Uygur bölgesinde bulunan, Mısır piramitlerinden yüzyıllarca önce yapılan ve Mısır piramitlerinden daha yüksek ve büyük olan piramitleri yapan son bilgiler göz önüne alındığında Türklerdir. Çin hükümeti onlarca yıl buraya girişi tamamıyla yasaklamıştır. Çünkü bu piramitlerin içinde proto-Türk yazılar mevcuttur. Arkeologların dahi girişine kati surette izin verilmemesi; dünya tarihinin yeniden yazılmasını gerektirebilir. Ön-Türk uygarlıklarından birisi tarafından inşa edilmiş, etrafında irili ufaklı 100 adet piramitle beraber, 300 metre yüksekliğinde bir piramit bulunmaktadır.

Bu Beyaz Piramit'in ikinci dünya savaşı sırasında Çin'e yardım malzemesi götüren bir C-54 uçağından çekilen fotoğrafı 1957 yılında ilk kez life dergisinde yayınlanan belgeydi.

Bu piramitleri araştırmak üzere 1994 yılında şensi bölgesinde bir araştırma gezisi yapan Alman bilim adamı Hartwig Hausdorf, kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açılmasına izin verdi. Bu da Türk piramitleri hakkında belirtilen ikinci belge oluyordu. Hausdorf'un'a göre piramitlerin yapım tarihi en az M.Ö. 2500'ler civarındadır. Bölge Çin tarafından yasak bölge ilan edilmiş olduğundan dolayı piramitler içerisinde bulunan Mısır medeniyetinden çok ileri bir teknikle mumyalanmış olan cesetler ve Ön-Türkçe yazıtlar üzerinde araştırma yapılamamaktadır.

Piramitlerin ebat, orijinal şekil ve büyüklükleri ,dikkat çekmemesi açısından zamanın Çin Komünist Partisi yetkilileri tarafından maksatlı olarak tahrip ve kamufle edildi. Piramitlerin üst tarafları kesilip, üst tarafları toprakla doldurulup kamuflaj amacıyla ağaçlandırıldı.

"Beyaz piramitler" ya da "Türk piramidleri" diye de anılan piramitlerdeki materyallerin Türk ve Dünya tarihi açısından büyük önem taşıdığı kabul ediliyor. Çin bu gerçeği ne kadar gizlerse gizlesin; artık NASA'nın yayınladığı fotoğraflar bu gerçeği basbas bağırıyor.

Bugüne kadar pek çok spekülasyona sebep olan 'Beyaz piramitler' çok tartışıldı. Kimisi gerçek dedi, kimisi yok dedi. Bazı araştırmacılar ise, Çin'in bu piramitlerdeki çok önemli bilgilerin açığa çıkmaması için büyük bir çaba gösterdiğini ve bunun için bu piramitleri ve içindeki bilgileri gizlediğini söylüyor

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları