Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Beşiktaş'tan bir ilk daha

Ülke futbolumuzda son dönemde önemi daha da artan bir gerçek var o da ÖzKaynak düzeni.

Bugüne kadar hep konuştuk, hep üzerine tartıştık, Ajax modeli olmaktan bahsettik ama bu konularda ilerlemek, bir sistem oluşturmak adına tek bir doğru adım atmadık.

Beşiktaş kulübü bu konuda tarihinde olan ilkleri gerçekleştirmek gerçeğinden yola çıkarak, diğer kulüplerimize örnek teşkil edecek bir ilke imza attı.

Beşiktaş "Gelişim Direktörlüğü" sistemini hayata geçirdi ve bu göreve sayın Önder Karaveli''yi getirdi.

Sayın Önder Karaveli getirildiği görevde;

Özkaynak ile A takım arasında köprü vazifesini görecek. Beşiktaş Futbol Akademizinden mezun olan veya olacak tüm oyuncuları A takım seviyesine yükselirken yaşadığı zorlukları minimum seviyeye indirecek. Akademi ile A takım arasındaki iletişimi sağlarken, aynı zamanda altyapı sporcularının gelişimini takip edecek, onlara özel antrenmanlar planlayacak, teknik, taktik, fiziksel ve psikolojik açıdan A takıma hazır hale getirecek. Bunların yanı sıra Akademide belirlenen elit oyuncuların aileleri ile de temas kurarak bilgilendirecek ve oyuncunun futbol dışı hayatına da destek verilecek.

Gerek yurt içi gerek yurt dışında bulunan farklı akademilerdeki sporcuların gelişim süreçlerini takip edip hem Akademi hem de A takıma raporlayacak.

O yuncuların Akademide bulunduğu süreçte ise sosyal ve kültürel açıdan da sürekli sağlayarak Beşiktaş altyapı felsefesini benimsetip sürdürülebilir hale getirecek.

Yıllardır özlenen ve istenilen sistem kısacası hayata geçecek.

Bu sürecin ardından gelişimini sağlamış olarak yetişen futbolcular, sadece Beşiktaş''a değil aynı zamanda Türk futboluna büyük katkı sağlayacak.

Futbolcularla birlikte bu gelişim süreci doğal olarak ailelerin düşünce tarzını olumlu etkileyecek.

Futbolcularımızın gelişim süreçlerini takip eden ve Avrupa piyasasına sunan kuruluşların ilgisini daha da çok ülke futbolumuza yönlendirecek.

Bu gelişim süreci adına Beşiktaş kulübüne, sorumluluğu yüklenen Beşiktaş A.Ş. yöneticisi sayın Fırat Fidan''a ve sayın Önder Karaveli''ye sonsuz başarılar ve dileriz ki! Bu örnek adımı diğer kulüplerimizde takip eder ve kazanan ülke futbolu, gençlerimiz olur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları