Bel fıtığı, bel kayması yaşayanlar dikkat!

Bel fıtığı, bel kayması yaşayanlar dikkat!
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu fizik tedavinin önemine dikkat çekti.

Bel fıtığı, bel kayması yaşayanlar dikkat!

Fizik tedavilerin genellikle, bel fıtığı, bel kayması gibi şikayetleri olanların hareket kabiliyetini artırmaya yönelik uygulandığı bilinse de birçok hastalığın iyileşme sürecine katkı sağlamaktadır.

Fizik tedavi ve rehabilitasyonun beyin, omurilik, sinir, kemik, eklem, tendon, kas ve ligament yapılarındaki hasarlanma sonucu ortaya çıkan fonksiyon kaybını iyileştirmeyi hedefleyen bir tıp dalı olduğunu aktaran Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, fizik tedavinin çok sayıda hastalığın tedavisinde önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi.

fizikalna-terapija-osijek-636113557584780913_1600_900.jpeg

DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİYLE BİRLİKTE DE UYGULANABİLİYOR

Ensonhaber’de yer alan bilgilere göre, inme, Multipl Skleroz (MS), Parkinson hastalığı gibi nörolojik rahatsızlıkları olan hastalarda da fizik tedavinin etkin olarak kullanıldığını belirten Dr. Öğr Üyesi Yonucu, “Spora bağlı ya da travma sonucu oluşan yaralanmalar, mesleğe bağlı ortaya çıkan karpal tünel sendromu gibi durumlarla da ilgileniyoruz. Yine eklem iltihapları da bizim alanımıza giriyor.

KOAH, Kistik fibroz, kalp krizi gibi dolaşım ve solunumu sistemlerini etkileyen hastalıklarda da fizik tedaviyi iyileşme sürecinin bir parçası haline getiriyoruz. Pediatrik yaş grubunda yani çocuklarda da fizik tedavi olarak; serebral palsi, musküler distrofi gibi hastalıkların tedavisinde yerimizi alıyoruz.” diye konuştu.

Fizik tedavi yöntemlerinin hastalığın tedavisinde tek başına kullanılabileceği gibi diğer tedavi yöntemleriyle birlikte de uygulanabileceğini söyleyen Yonucu, “Fizik tedavi süreci aslında hastanın tanı aldığı andan itibaren başlıyor. Biz bazı hastalarımıza, elbette hastaların sahip olduğu hastalığa ve genel durumuna

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.