Beklenen karar çıktı: Öğretmenlere eğitim ödeneği tarihi kesinleşti

Beklenen karar çıktı: Öğretmenlere eğitim ödeneği tarihi kesinleşti
7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda öğretmenlere verilecek eğitim ödeneğinin 2024 yılı itibariyle ödeneceği bildirildi.

Metin GÜREŞ/ KAMU SON HABER

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucunda öğretmenlerin eğitim ödeneğinde son karar verildi. Yapılan düzenleme ile öğretmenlere %64 oranında bir artış sağlandı. Buna göre, 2023 yılında öğretmenlere 1400 TL eğitim ödeneği verileceği kesinleşti.

ÖĞRETMENLERE YÜZDE 64 ORANINDA ARTIŞ

Eğitim Bir Sen sendikası yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim yılına hazırlık ödeneği konusunda önemli bir artış sağladık. Eğitim ve öğretim yılının başlangıcındaki hazırlıkları desteklemek adına hazırlık ödeneğini gösterge rakamına bağlama kararı aldık. Bu sayede öğretmenlerimizin hazırlık süreçlerini daha iyi bir şekilde yürütmelerini hedefliyoruz. Yapılan düzenleme ile öğretmenlere %64 oranında bir artış sağlamış bulunuyoruz. Bu artış, 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması sonucunda elde edilen tutar kadar olacaktır. Bu gelişme, eğitim çalışanlarımıza hak ettikleri desteği sunma amacımızın bir yansımasıdır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan zamlı ödeneklerin ne zaman yatırılacağı konusu da gündeme gelmeye başladı. Yapılan açıklamaya göre ise zamlı ödeneklerin 2024 yılı itibariyle ödeneceği bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.