Batan gemideki kayıp denizcilerin kimlikleri belli oldu

Batan gemideki kayıp denizcilerin kimlikleri belli oldu
Zonguldak'ta haber alınamayan ve mendireğe çarparak battığı belirlenen 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin 12 Türk’ten oluşan mürettebat listesi ortaya çıktı.

Zonguldak açıklarında gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin mendireğe çarpması sonucu batmıştı. 12 Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetleri sürüyor.

Gemide bulunan 12 Türk mürettebatın isimleri ise açıklandı. Gemide Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu açıklandı. 12 Türk mürettebatından ise halen haber alınamadı.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, son detaylara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Fırtına nedeniyle Karadeniz'deki 2 gemide sıkıntı oldu. "Türk bayraklı gemimiz limana yanaşırken mendireğe çarparak maalesef dün battı. O şartlarda oraya müdahale imkanı yoktu. Bir arkadaşımızın bedenine ulaşıldı. Diğerleri ile ilgili arama çalışmaları devam ediyor"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.