Başvuru şartları açıklandı: 200 bin TL hibe hesaplara yatacak!

Başvuru şartları açıklandı: 200 bin TL hibe hesaplara yatacak!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yüksek ev fiyatlarından dolayı mağduriyet yaşayan milyonlarca yurttaşı ilgilendiren haber geldi. Başvuru şartları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Uşakgündem'de yer alan bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından prefabrik evlere rağbet arttı. Taleplerin yoğunluğu, fiyatları da uçurmaya başladı.

Yükselen fiyatlar nedeni ile mağdur olan vatandaşlara devletten hibe para müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı başvurusu için beklenen duyurusunu yayımlarken devletin ev yardımı şartları da açıklandı. Prefabrik ev devlet yardımı hibe desteği başvuru şartları neler?

kimm.jpg

EV YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada "Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır denilerek paketin detayı açıklandı.

Prefabrik ev yardımı alacak kişiler "Hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olmakla birlikte programa özel diğer şartlara haiz kişiler faydalanabilmektedir" denilerek kimler başvuru yapabilir sorusu da yanıtlanmış durumdadır.

KAÇ TL DESTEK VERİLECEK?

İhtiiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla

• Ev onarımlarında 35.000- 100.000 TL'ye kadar

• Prefabrik ev yapımlarında 200.000 TL'ye kadar

• Betonarme ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

kim2.jpg

PREFABRİK EV PİYASASI NASIL?

Satılan prefabrik evin özelliği, metrekaresi ve cumbalı ya da balkonlu teraslı olması gibi özelliklerine göre fiyatı belirlenmekte olup ilan da yer alan Cumbalı prefabrik ev fiyatı 272 bin TL olarak duyuruldu. Bu tutarın 200 bn TL'si hibe para olarak alınması durumda saedece 72 bin Tl muhteşem bir ev sahibi olabiliriniz.

NOT: Prefabrik ev fiyatları online ilan sitelerinden alınmış olup, usakgundem.com olarak ev satışı hizmetimiz bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.