Başvuran tüm vatandaşlara 300, 400 ve 600 TL olarak tek seferde ödenecek

Başvuran tüm vatandaşlara 300, 400 ve 600 TL olarak tek seferde ödenecek
Başvuran vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Bir kereye mahsus olarak 300, 400 ve 600 TL olarak ödemeler verilecek. Başvuranlar için ödemeler anında PTT üzerinden verilecek.

Başvuran tüm vatandaşlara tek seferde ödenecek

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 15 Mayıs 2015 tarihinden bu yana kadar her anne için doğum adına ödemeler veriliyor. Bu anlarda belirlenen tarihten daha  sonra doğum yapmış olma yeterli olacak. Bu sosyal destek ödemelerini almak isteyen vatandaşların da sadece başvuru yapmış olması yeterli olacak. İlk doğumlarda 300, ikinci doğumlarda 400, üç ve sonraki doğumlara da birer kere olacak şekilde 600 TL ödemeler veriliyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bireysel olarak başvuruların yapılması gerekiyor. Kamu işçileri için iş sözleşmelerine uygun bir şekilde kurumlardan aldıkları ödemler eğer bundan daha azsa arada olan fark devlet tarafından veriliyor. Fakat daha fazla olursa da kişiler daha fazla ödeme alabiliyor.

Doğum yardımı almak için şartlar…

Kadınların doğum yardımı alabilmesi için şartlar belli oldu. Bu şartlar;

Tc vatandaşı ya da mavi kart sahibi olmak

Doğum yapmak

Bebeklerin yaşaması

Anne ya da babanın TC vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması

15 Mayıs 2015 tarihinden daha sonra doğum yapmak şartları aranır.

Vatandaşlar başvuru yapacakları zaman e devlet üzerinden adımları yerine getirebilecekleri gibi aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğü yanı sıra sosyal hizmet merkezlerinden anlık olarak yapabilecekler. Bu sosyal destek ödemelerini almak isteyen vatandaşların da gerekli yerlerde sadece başvuru yapmış olması yeterli olacak. İlk doğumlarda 300, ikinci doğumlarda 400, üç ve sonraki doğumlara da birer kere olacak şekilde 600 TL ödemeler veriliyor. Başvuru yapılan ayı takip eden bir sonraki ayda PTT şubelerine gidilerek ödemeler alınabilecek. Bir kereye mahsus olarak verilen ödemelerdir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.