Başına çamur yağanlar sevinsin... Diğer kesimlerde toz yüzünüze tokat atacak

Başına çamur yağanlar sevinsin... Diğer kesimlerde toz yüzünüze tokat atacak
Afrika üzerinden gelen çöl tozları başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok kenti esir aldı. Nefes sorunu olan vatandaşlara zor anlar yaşatan toz taşınımının ne zaman terk edeceğine yönelik açıklama ise meteoroloji uzmanından geldi.

Tekirdağ'dan başlayarak yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan toz taşınımı, kıyı kentlerini etkileyerek Muğla'ya kadar ilerledi. Başta kronik rahatsızlıkları olanlar olmak üzere vatandaşlara günü zehir eden hava hadisesinin ise kaç gün daha süreceği merak konusu oldu. Çöl tozu ile ilgili bir uyarı havayı koklayan adam lakabı ile bilinen Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli'den geldi.

Bugün Trakya’da, İç Ege’de, Batı Akdeniz’de, İç Anadolu’da ve Batı Karadeniz’de çamur yağmurları görüleceğini belirten Bünyamin Sürmeli, çamurlu yağmur yağan yerlerin şanslı olacağını, yağmur almayan yerlerde ise yoğun toz seviyesinin yer seviyesine kadar ineceğini vurgulayarak uyardı. Maske takılmasını öneren Bünyamin Sürmeli açık havada spor yapmanın ise tehlikeli olacağını vurguladı.

bunyaminm.jpg

ÇÖL TOZU YÖN DEĞİŞTİRDİ

Afrika tozları son iki gündür başta Tekirdağ olmak üzere Bursa, Çanakkale, Kocaeli ve Balıkesir'de nefes almayı imkansız hale getirmişti. Sahra Çölü üzerinden taşınan tozlar Marmara'nın ardından hareketini rüzgarın etkisi ile Isparta, Burdur, Antalya ve Muğla'ya doğru çevirdi.

Libya üzerinde rüzgarla taşınan tozlar öne komşu Yunanistan'ı etkisini altına almış ardından Tekirdağ'dan Türkiye'ye giriş yapmıştı. Bugün İstanbullular gözlerini puslu bir sabaha açtı. Geçtiğimiz hafta görülen yağışlı havanın ardından batı illerinde gökyüzü sarı-turuncu bir görünüme büründü. Araçların üzerinde, camlarda hatta koyu renk giyen kişilerin kıyafetleri üzerinde gözle görülür şekilde kendini hissettiren tozlu hava, nefes almayı da oldukça güçleştiriyor. Uzmanlar evden dışarı çıkmak zorunda kalanların mutlaka maske takmaları konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.