Bartın'da patlama sesleri

Bartın'da patlama sesleri
Bartın'ın Arıt Köyü'nde sabahın erken saatlerde bir yangın meydana geldi, köylüler alevlerin neden olduğu patlama sesleriyle uyanarak büyük bir panik yaşadı.

Bartın'ın şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Arıt Köyü Nuhlar Mahallesi'nde, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı İsmail Bayram'a ait tek katlı evde yangın çıktı. Sabah saat 07:00 civarında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Evde bulunan televizyon ve mutfak tüpünün art arda patlaması, uyuyan köylüleri derhal ayağa kaldırırken, dumanlar büyük bir korku yarattı.

Pencere ve balkonlardan dumanları gören köylüler, hemen olay yerine doğru hareket etti. Yangın haberiyle birlikte köylüler, itfaiye ekiplerine acil yardım çağrısı yaparak, müdahale bekledi. Ancak, rüzgarın etkisiyle alevler kontrol altına alınamadı ve yangın bitişikteki iki katlı bir evin çatısına da sıçradı. İsmail Bayram'a ait ev tamamen kül olurken, bitişik binanın çatısı da büyük hasar gördü.

Yangın sırasında İsmail Bayram'ın köyde olmadığı, Bartın il merkezindeki evinde bulunduğu belirtildi. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor ancak kesin neden henüz belirlenmedi.

Sosyal medyada ise köylüler, itfaiye ekiplerinin zamanında gelmediğini ve yangına müdahalede yetersiz kaldığını dile getirerek tepki gösterdi. Köyde bulunan itfaiye aracının kullanıma hazır olmadığı ve Bartın'dan itfaiye aracının gelmesinin beklendiği iddia edildi. Köylüler, bu durumu eleştirerek, itfaiye aracının kullanılmadığını ve yangına müdahale edilmediğini belirtti.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.