Bankalar tek tek şube kapatıyor ‘Binlerce kişi işsiz kaldı’

Bankalar tek tek şube kapatıyor ‘Binlerce kişi işsiz kaldı’
Bankalar tek tek şube kapatmaya başladı. Şube kapatılmasının nedenleri belli oldu.

Bankacılık sektöründe gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bankacılık sektöründe dijital bankacılık gelişmesi bankaların şube kapatmasına neden oluyor.

İngiltere’nin merkezli HSBC’nin Türkiye’de şube sayısını yarıya yarıya düşürmesi ile gözler diğer bankalara çevrilmişti. Bu konuda yalnızca HSBC değil diğer bankalarda şube sayısını azaltıyor.

banka-atm-para-cekme-makinesi-1024x683.jpg

Türkiye'deki bankacılık sektörü şubesiz bankacılık ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Bankaların 4 yılda kapattıkları şube sayısı dudak uçuklattı.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bankalar 4 yılda 698 şube kapattı. 2019 yılında mevduat bankalarının toplam şube sayısı 10 bin 199 olurken bu sayı 2020 yılında 9 bin 939’a, 2021 yılında 9 bin 979’a, 2022 yılında 9 bin 661’e kadar düştü.

sube-sayisi.webp

2023 yılında ise bankaların toplam şube sayısı 9 bin 497 oldu. Hazırlanan raporda şube sayısının azalması nedenleri arasında Şube dışı alternatif dağıtım kanallarının gelişmesi, mobil ve dijital bankacılık hizmetlerine olan talebin artması ve bazı hizmetlerin destek hizmeti kuruluşlarından temin edilmesi gösterildi.

Bankacılık sektöründe şube kapama trendi ayrıca istihdamı düşürüyor. Şube başına 10 kişilik istihdam azaltılması yaklaşık son dört yılda 7 bine yakın bankacı 'işsiz' kaldığı anlamını taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.