Balıkesir Üniversitesi'nden 117 projeye onay

Balıkesir Üniversitesi'nden 117 projeye onay
Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin başvurduğu 2209-A Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında 75 proje, desteklenmeye layık bulundu. 2023 yılında toplam 117 proje kabul edildi.

Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı akademik birimlerden Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Altınoluk Meslek Yüksekokulu, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Savaştepe Meslek Yüksekokulu ve Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sunulan toplam 139 projenin 75'i destek almaya hak kazandı.

2023 yılında bir önceki dönemde olduğu gibi 41 proje daha kabul edilerek, Balıkesir Üniversitesi'nin toplam kabul edilen proje sayısı 117'ye ulaştı. Bu, 2022 yılında kabul edilen 17 projeye kıyasla yüzde 688'lik bir artışı temsil ediyor.

Balıkesir Üniversitesi, proje başvurusu yapan 209 üniversite arasında 35. sırada yer aldı. Fen-Edebiyat Fakültesi 23 proje ile 16. sırada, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 30. sırada yer aldı. Ayrıca, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulları da dikkate değer bir artış gösterdi. Meslek Yüksekokulları, Türkiye genelindeki tüm meslek yüksekokulları arasında 11. sırada yer alırken, Altınoluk Meslek Yüksekokulu kabul edilen 8 projesiyle Türkiye genelinde 17. sırada yer aldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrencileri ve akademisyenleri tebrik ederken, "Balıkesir Üniversitesi olarak sosyal ve kültürel alanda gözle görülür bir ilerleme kaydediyoruz. Akademik alanda da öğrenci projeleri ve öğretim üyelerinin projeleri ile ciddi bir ilerleme kaydediyoruz" dedi.



İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.